Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ο βοτανικός κήπος της Μαδέρα στην Πορτογαλία


Μια καταπράσινη όαση γεμάτη με φυτά σε εντυπωσιακές γεωμετρικές διατάξεις.



Δέντρα, θάμνοι και λουλούδια γεμίζουν αυτόν τον καταπράσινο χώρο, ενώ τα λουλούδια ευωδιάζουν τον αέρα. Πολύχρωμα λουλούδια και δέντρα κατακλύζουν το μάτι, κάνοντας την περιπλάνηση σε αυτόν τον βοτανικό κήπο μια φανταστική αισθητική εμπειρία.


Το νησί Μαδέρα στην Πορτογαλία είναι πλούσιο, μια όμορφη όαση πρασίνου, γεμάτο με πανέμορφους κήπους.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της επαρχίας Μαδέρα, Φουνσάλ, κατάφεραν το όνειρό τους: να δημιουργήσουν έναν τεράστιο βοτανικό κήπο. Ο Madeira Botanical Garden άνοιξε εκεί που πριν ήταν μια ιδιωτική περιοχή και σήμερα διαθέτει πάνω από 2.000 φυτά.


Ο κήπος χωρίζεται σε διάφορους χώρους. Μέρος του κήπου προορίζεται για αυτόχθονα και ενδημικά φυτά, ενώ ένα άλλο μέρος προορίζεται για παχύφυτα και μεγάλους κάκτους. Επίσης, υπάρχει ένα τμήμα με γεωργικά και αρωματικά φυτά και δέντρα, γεμάτα με ζουμερά φρούτα και όμορφα άνθη, καθώς και ένα τμήμα με γλυπτική από διαφορετικά διαμορφωμένα δέντρα.


Αυτό που είναι ίσως το πιο εμβληματικό τμήμα του κήπου είναι το τμήμα με τα πολύχρωμα παρτέρια. Αυτές οι σχολαστικά δημιουργημένες διατάξεις δημιουργούν ένα εντυπωσιακά οπτικό μείγμα γεωμετρίας και ένα ευχάριστο μείγμα αρωμάτων. Τα μοτίβα αλλάζουν καθώς τα φυτά μεγαλώνουν και πρέπει να αντικατασταθούν.


Ο κήπος διαθέτει επίσης ένα μικρό μουσείο φυσικής ιστορίας, όπου μπορεί κανείς να βρει μια συλλογή από απολιθώματα και παλιά ταριχευμένα δείγματα, καθώς και ένα πάρκο γεμάτο με πανέμορφα, εξωτικά πουλιά.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου