Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Η τρομακτική ιστορία που περιβάλλει το Clown Motel στην Νεβάδα των ΗΠΑ


Το Clown Motel στην πόλη Tonopah της Νεβάδα είναι ένα παλιό μοτέλ γεμάτο με κλόουν. Για τους περισσότερους, το να κοιμούνται σε έναν χώρο με αναμνηστικά κλόουν μπορεί να προκαλεί εφιάλτες, πολλοί όμως λάτρεις του τρόμου αναζητούν αυτό το μοτέλ. Όσοι λατρεύουν τα τρομακτικά ιστορικά κτίρια δεν ελκύονται μόνο από την απόκοσμη διακόσμηση, αλλά γοητεύονται και από ιστορίες φαντασμάτων που έχουν αναφερθεί σε αυτό το μοτέλ.
 
 
 
Τι είναι το Clown Motel;
 
 
Το παγκοσμίου φήμης Clown Motel αυτοαποκαλείται περήφανα "το πιο τρομακτικό μοτέλ της Αμερικής". Βρίσκεται δίπλα στο ιστορικό νεκροταφείο Old Tonopah, όπου θάφτηκαν πολλοί εργάτες ορυχείων που πέθαναν σε μια τραγική πυρκαγιά στο ορυχείο Belmont το 1911. Οπότε, πολλοί είναι αυτοί πιστεύουν ότι τα φαντάσματα από το νεκροταφείο στοιχειώνουν το μοτέλ.

Ωστόσο, το μοτέλ είναι αρκετά ανατριχιαστικό ακόμη και χωρίς τις ιστορίες φαντασμάτων. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή από φιγούρες κλόουν και αναμνηστικά, τα οποία μπορεί κανείς να δει απλά και μόνο σαν επισκέπτης -δεν χρειάζεται να κάνει κράτηση δωματίου. Η διακόσμηση με κλόουν δε σταματάει μόνο στο λόμπι, αλλά βρίσκεται παντού, σε όλο το μοτέλ. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του θέμα διακόσμησης, πολλά από τα οποία είναι επίτηδες τρομακτικά.

Το μοτέλ διαθέτει 31 δωμάτια, για τα οποία γίνονται τακτικές κρατήσεις. Κάθε δωμάτιο διαθέτει 2 με 3 έργα με κλόουν, ενώ, μερικά από αυτά είναι γνωστά εξαιτίας κάποιων τραγωδιών που συνέβησαν εκεί.

Η ιστορία του
 
 
Το μοτέλ έχτισαν το 1985 δύο αδέρφια, η Leona και ο Leroy David προς τιμήν του πατέρα τους, Clarence David, ο οποίος, όταν πέθανε, είχε μια συλλογή από 150 κλόουν. Ο Clarence τάφηκε στο Old Tonopah Cemetery και τα παιδιά του ήθελαν να χτίσουν το μοτέλ δίπλα στο νεκροταφείο ώστε να εκθέσουν τη συλλογή του.

Αν και όταν χτίστηκε, ο φόβος δεν ήταν η αρχική πρόθεση, γρήγορα απέκτησε τη φήμη του στοιχειωμένου προορισμού. Έκτοτε, το μοτέλ έχει αλλάξει μερικούς ιδιοκτήτες, όλοι τους όμως διατήρησαν το θέμα του.
 


Με τα χρόνια, το μέρος έγινε δημοφιλές σκηνικό για ταινίες και εκπομπές. Η πιο δημοφιλής απ' όλες ήταν στο Ghost Adventures του Travel Channel, στο οποίο, ο Zak Bagan αντιμετώπισε τον φόβο του για τους κλόουν μένοντας στο μοτέλ μια νύχτα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του, βρέθηκε αντιμέτωπος με παραφυσικές δραστηριότητες. Άλλες ταινίες που γυρίστηκαν εκεί είναι το The Clown Motel: Spirits Arise και το Huluween: Return of the Killer Binge.
 
 
Τι πραγματικά συνέβη στο μοτέλ;
Ενώ ορισμένα από τα δωμάτια έχουν μινιμαλιστική διακόσμηση με κλόουν, υπάρχουν μερικά που έχουν ιστορίες θανάτου και τραγωδιών. Οι ιδιοκτήτες του, αντί να κρύψουν αυτές τις ιστορίες, τις αγκάλιασαν τοποθετώντας πιο απόκοσμες διακοσμήσεις και διαφημίζοντας τα δωμάτια στον ιστότοπό του.

Δωμάτιο 108
 
 
Το δωμάτιο 108 είναι το πιο διαβόητο δωμάτιο. Ένας ηλικιωμένος άνδρας που εργαζόταν τακτικά στη ρεσεψιόν αποφάσισε να περάσει τη νύχτα σε ένα από τα δωμάτια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του δεν ένιωσε καλά και έτσι τηλεφώνησε στη ρεσεψιόν, αλλά ο συνάδελφός του δεν απάντησε. Έτσι, κάλεσε την αδερφή του για βοήθεια και εκείνη κάλεσε την Άμεση Δράση. Ήταν όμως πολύ αργά. Ο άνδρας πέθανε καθ' οδόν για το νοσοκομείο.
Όταν ρώτησαν τον υπάλληλο για το τι συνέβη, ισχυρίστηκε ότι το τηλέφωνο δεν χτύπησε ποτέ, κάτι που φάνηκε και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Σαν κάτι να εμπόδιζε το θύμα να καλέσει βοήθεια...
Έκτοτε, το θέμα της διακόσμησης του δωματίου είναι από την ταινία IT.

Δωμάτιο 111
Κάποτε, σε αυτό το δωμάτιο έμεινε ένας ανίατα άρρωστος άνδρας, που γνώριζε ότι του έμειναν μόνο λίγες μέρες ζωής. Ήθελε να φύγει από τη ζωή χωρίς να είναι βάρος στην οικογένειά του. Έτσι, κάθε βράδυ, κοιμόταν περιμένοντας να μην ξυπνήσει την επόμενη μέρα. Ωστόσο, ξυπνούσε κάθε πρωί. Κάποια στιγμή, ισχυρίστηκε ότι έβλεπε μια σκοτεινή φιγούρα και παρακαλούσε το φάντασμα να του αφαιρέσει τη ζωή. Όταν δε συνέβη τίποτα, απογοητευμένος, αυτοπυροβολήθηκε στο πάρκινγκ.
Σήμερα, το θέμα του δωματίου βασίζεται στην ταινία τρόμου The Exorcist. Πολλοί έχουν μείνει σ' αυτό και έχουν αναφέρει θεάσεις φαντασμάτων, όπως εκείνες που είχε περιγράψει ο ετοιμοθάνατος.
 
Δωμάτιο 210
Στο δωμάτιο 210 έμεινε ένας άνδρας για να περάσει τη νύχτα μετά από έναν έντονο πόνο στην πλάτη. Είχε αντιμετωπίσει τον πόνο όλη του τη ζωή, αλλά ποτέ δεν είχε γίνει σωστή διάγνωση. Όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί, ένιωθε πιο άνετα από ποτέ. Πίστευε ότι τα πνεύματα του δωματίου είχαν θεραπεύσει τον πόνο στην πλάτη του και έτσι, από εκείνη τη στιγμή, έζησε στο μοτέλ. Δεν ένιωσε ποτέ ξανά τον ίδιο πόνο και πέθανε στο δωμάτιο έξι χρόνια αργότερα.
Σήμερα, ο διάκοσμος του δωματίου είναι από τις ταινίες Halloween, ωστόσο, παρά την τρομακτική διακόσμηση, πολλοί το προτιμούν επειδή η ιστορία των πνευμάτων είναι θετική.

Δωμάτιο 214
 
 
Σε αυτό το δωμάτιο έμεινε για περίπου τρία χρόνια ο Melvin Dummar, συνεργάτης του δισεκατομμυριούχου Howard Hughes. Ο κόσμος πιστεύει ότι ένα φάντασμα στο δωμάτιο αγαπούσε τον Dummar και έμεινε συντετριμμένο όταν εκείνος έφυγε. Οι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι το φάντασμα επιστρέφει συχνά για να ψάξει για τον φίλο του και αν δεν τον βρει, προκαλεί διάφορα, όπως το να τρεμοπαίζουν τα φώτα, να προκαλεί χάος και να κλέβει αντικείμενα.
Το δωμάτιο έχει πλέον ως θέμα το Friday the 13th.
 
Είναι στοιχειωμένο το μοτέλ;
 
 
Στον ιστότοπο του Clown Motel, περιλαμβάνουν μια δήλωση αποποίησης ευθυνών με την οποία οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι πολλοί έχουν βιώσει ανεξήγητα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, επομένως είναι πιθανό αυτό το κατάλυμα να είναι στοιχειωμένο. Η επιχείρηση δηλώνει επίσης ότι δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή αγωνία μπορεί να προκαλέσουν τα παραφυσικά πλάσματα.

Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για θεάσεις φαντασμάτων στο μοτέλ, ειδικά στα τέσσερα δωμάτια που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ορισμένες εμπειρίες περιλαμβάνουν χτυπήματα στις πόρτες και βήματα όταν κανείς δεν είναι εκεί, ενώ άλλοι έχουν ακούσει φωνές και έχουν δει σκοτεινές φιγούρες, τόσο στα δωμάτια, όσο και στο παρακείμενο νεκροταφείο. Μερικοί έχουν δει ακόμη και φιγούρες κλόουν στο λόμπι να μετακινούνται, ενώ κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν μια φιγούρα κλόουν να εμφανίζεται στο δωμάτιό τους και στη συνέχεια να εξαφανίζεται.

Το μοτέλ επιτρέπει στους επισκέπτες να το εξερευνήσουν τη νύχτα και να καταγράψουν τις εμπειρίες τους. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που δείχνουν τη διαμονή των επισκεπτών -με μερικά από αυτά να είναι ανατριχιαστικά... Όποιος δέ αντιμετωπίσει κάτι ασυνήθιστο, ο ιδιοκτήτης τον ενθαρρύνει να μοιραστεί τις εμπειρίες του με το email της επιχείρησης.
 
Το νεκροταφείο
 
 
Η πάλαι ποτέ ακμάζουσα κοινότητα εξόρυξης της Tonopah οφείλει την ύπαρξή της σε έναν γαϊδουράκι.

Κάποτε, κατά τη διάρκεια μιας νύκτας, ένα από τα ζώα του χρυσοθήρα Jim Butler περιπλανήθηκε και αναζήτησε καταφύγιο κοντά σε έναν βράχο. Το πρωί, ο χρυσοθήρας το εντόπισε και πήρε να του πετάξει μια πέτρα. Παρατήρησε όμως ότι η πέτρα ήταν εξαιρετικά βαριά. Τελικά, αποδείχθηκε ότι η πέτρα περιείχε ασήμι, την δεύτερη πλουσιότερη φλέβα στην ιστορία της Νεβάδα.

Το μέρος υπέστη την τυπική ανάπτυξη, αλλά και καταστροφή, που συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις εξόρυξης, αλλά σε αντίθεση με πολλές άλλες, ποτέ δεν άδειασε τόσο ώστε να θεωρεί πόλη-φάντασμα. Όπως κάθε πόλη, έχει και τα φαντάσματά της, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στο Old Tonopah Cemetery.
 
 
Το Old Tonopah Cemetery ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου 1901 και ήταν ενεργό μέχρι τον Απρίλιο του 1911, όταν ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε το μικροσκοπικό οικόπεδο και η αναπτυσσόμενη πόλη απαιτούσε ένα νέο νεκροταφείο. Περίπου 300 άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους πρώτους κατοίκους της πόλης, πολλοί από τους οποίους έπεσαν θύματα της μυστηριώδους "Πανώλης της Tonopah" του 1902, η αιτία της οποίας παραμένει ακόμα μυστήριο. Επίσης, εκεί είναι θαμμένοι 14 ανθρακωρύχοι που έπεσαν θύματα μιας πυρκαγιάς στο ορυχείο Tonopah-Belmont στις 23 Φεβρουαρίου 1911, ανάμεσά τους ο Big Bill Murphy που πέθανε σε ηλικία 28 ετών σώζοντας ανθρακωρύχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου