Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η μικρότερη φυλακή του κόσμου


Η Sark Prison χτίστηκε το 1856 στο νησί Σαρκ (αγγλικά: Sark, γαλλικά και γλώσσα Sercquiais: Sèr), ένα μικρό νησί στα νοτιοδυτικά της Μάγχης και κατέχει τον τίτλο της μικρότερης φυλακής του κόσμου.


Μπορεί να στεγάσει μέχρι και δυο φυλακισμένους ταυτόχρονα και συνήθως χρησιμοποιείται ως κρατητήριο. Όσοι έχουν καταδικαστεί για πιο σοβαρά εγκλήματα συνήθως δεν μένουν εδώ και μεταφέρονται στο Γκέρνσεϊ.


Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και τα μόνα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν είναι τα ιππήλατα οχήματα, ποδήλατα, ελκυστήρες και μοτοποδήλατα ή οχήματα που κινούνται με μπαταρία για ηλικιωμένα ή για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιβάτες και αγαθά που φτάνουν με φέρι μποτ από το Γκέρνσι μεταφέρονται με οχήματα που σύρονται από ελκυστήρες. Η έκταση του είναι 2 τετ. μίλια. Μέχρι πρότινος, το νησί εθεωρείτο το τελευταίο προπύργιο του φεουδαλισμού στην Ευρώπη. Το φεουδαλικό σύστημα που ονομάζεται fiefdom καταργήθηκε τον Απρίλιο του 2008. Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκαν οι εκλογικοί νόμοι και αποδόθηκε σε όλους το δικαίωμα ψήφου και το δικαίωμα να διοικούν έπειτα από εκλογές. - πηγή

Αεροφωτογραφία του Σαρκ - πηγή

από: smallest stuff

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου