Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Voxmobile: το παράξενο αυτοκίνητο-κιθάρα


Είναι το 1967, οι ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα της επανάστασης των χίπις και στην θρυλική εταιρεία κατασκευαστής ενισχυτών VOX ψάχνουν για ένα νέο τρόπο να προωθήσουν τα προϊόντα τους.



Μάλλον, αρχικά θα σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα όχημα σε σχήμα ενισχυτή, αλλά αυτό θα έμοιαζε περισσότερο με φορτηγάκι παρά με κινητή διαφήμιση. Οπότε, απ' ότι φαίνεται το επόμενο καλύτερο πράγμα ήταν ένα αυτοκίνητο σε σχήμα ... κιθάρας. Και ποιος θα τα κατάφερνε καλύτερα απ' τον άνθρωπο πίσω από το Batmobile, τον George Barris;


Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε να εμφανιστεί δίπλα στον Τζακ Νίκολσον το 1968 σε μια culture, road movie με τίτλο "Psych-Out", όπου ο χαρακτήρας του Νίκολσον ονομαζόταν Stoney (stoned=μαστουρωμένος)... Δυστυχώς για την VOX όλες οι σκηνές στις οποίες εμφανίστηκε το αυτοκίνητο κόπηκαν στο μοντάζ.


Παρά την αποτυχία του να κάνει την εμφάνιση του στην ιστορία του κινηματογράφου, το όχημα ήταν καλά σχεδιασμένο σαν μια κινητή διαφήμιση της VOX σε σώμα κιθάρας με πληκτρολόγιο, δώδεκα ηχεία και έναν ενισχυτή, που φυσικά δούλευε. Το όχημα διέθετε κινητήρα 275 ίππων της AC Cobra με τελική ταχύτητα τα 281 χλμ/ώρα.


Αυτό το κομμάτι της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας τέθηκε πρόσφατα προς πώληση στο Ebay με αρχική τιμή τα 175.000 δολάρια.


από: voices of east anglia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου