Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το Πάνθεον του Διαδικτύου: οι 13 θεοί του

Jupvoter: Ο Θεός της Κεντρικής Σελίδας. Ο Δίας σαν τον εξωγήινο του Reddit και τον κεραυνό του upvote και downvote. Ο Πατέρας του Διαδικτύου. Ασκεί τη δύναμη των ψήφων, αλλά είναι άστατος και μια κάποια διαστροφή την έχει.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πίστευαν ότι το διαδίκτυο κυβερνάτε από μερικούς ανθρωπόμορφους θεούς. Αναλόγως τις ανάγκες μας, μπορεί ο καθένας να προσευχηθεί και να προσφέρει θυσίες σε διαφορετικό θεό, ψάχνοντας για την χάρη του. Οι Caldwell Tanner και Nathan Yaffe εικονογράφησαν 13 από αυτούς τους θεούς και τους περιγράφουν εν συντομία.



Herabel: Η Θεά του φεμινισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Μια θεά με γυαλιά που κρατάει ένα laptop με λογότυπο το παγόνι. Ενώ συνήθως έχει δίκιο, επιχειρηματολογεί τόσο οργισμένα που συνήθως οι άλλοι θεοί αποχωρούν από την συζήτηση. Συνήθως τσακώνεται με τον Jupvoter.


PoSEOdon: Ο θεός της αναζήτησης. Κρατάει μια τρίαινα που η κάθε απόληξη της είναι και το λογότυπο μιας μηχανής αναζήτησης (του Bing είναι στραβό). Είναι ο κυβερνήτης του Βασιλείου των ερωτήσεων. Μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή του προσευχόμενοι σε έναν από τους τρεις χρησμοί του, αν και ο ίδιος δεν συστήνει το Bing.


Commentares: Ο Θεός των συγκρούσεων και των ηλίθιων επιχειρημάτων. Ένα φλογερός έφιππος πολεμιστής. Το άλογό του έχει το πρόσωπο ενός troll. Στο ένα ξίφος του γράφει butthurt, ενώ στο άλλο οργή​​. Είναι η φωτιά που τροφοδοτείται από την άγνοια και την εμπιστοσύνη του ανθρώπου.


Faprodite: Η θεά του Έρωτα. Η Αφροδίτη τραβάει ένα selfie με την χαρακτηριστική duckface γκριμάτσα. Ειδικεύεται στα selfies και την αυτο-επιείκεια.


Athenapedia: Η Θεά του "Τα-Ξέρω-Όλα". Μια nerdy πολεμίστρια με smartphone που έχει την κουκουβάγια για λογότυπο. Χρησιμοποιεί την απέραντη διάνοια της για να υπενθυμίζει στους αγνώστους το πόσο έξυπνη είναι. Ρητό της: "Στην πραγματικότητα αυτή η λίστα είναι ανακριβής, επειδή χρησιμοποιεί μείγμα Ελληνικών και Ρωμαϊκών ονομάτων για να περιγράψει αυτό το λεγόμενο 'Πάνθεον'".

Sharemes: Ο θεός του Viral. Ένας γρήγορος θεός με τα πουλιά του twitter στα πόδια του και ένα κηρύκειο με hashtag. Χρησιμοποιώντας τα φτερωτά πόδια του, διαδίδει γρήγορα ειδήσεις μεταξύ των μαζών.

Plutold: Ο θεός των κρύων αστείων. Φύλακας των χαμένων meme και μια διαρκής υπενθύμιση του πόσο μεγαλώνουμε.


ArteMEMEis ApLOLllo: Οι δίδυμοι θεοί του χιούμορ. Η Artememeis φοράει φόρεμα με το λογότυπο του Hanger Games, ενώ ο Aplollo φοράει γυαλιά. Η μια κυνηγάει για νέα meme, ενώ ο άλλος θεραπεύει τον κόσμο με αστείες εικόνες και έξυπνα λογοπαίγνια.


Sulkin': Ο Θεός του πρωτότυπου. Ένας καμπούρης καλλιτέχνης που φτιάχνει μια εικόνα του Jupvoter. Αυτός ο εγκαταλελειμμένος θεός εργάζεται για να φτιάξει πράγματα για το Διαδίκτυο που συχνά πιστώνεται ο Jupvoter.


Cryonysus: Ο θεός της εμπάθειας. Ένα ευγενικός γενειοφόρος άνδρας με δάφνινο στεφάνι που ρίχνει κρασί στο ποτήρι μιας γυναίκας από ένα κανάτι που γράφει "συναισθήματα" (το feels είναι συντομογραφία του "feelings"). Το κεφάλι της εκρήγνυται. Λατρεύει τις μεγαλύτερες γυναίκες που πίνουν στα εθιστικά κλικ του και ταχύτητα διαδίδουν το ευαγγέλιο του σε όλο το Facebook.


Listikles: Ο θεός των λιστών. Ένας Ηρακλής εμπνευσμένος από το Buzzfeed που κρατάει έναν πάπυρο που γράφει "Οι 12 επικοί άθλοι που θα αλλάξουν τη ζωή σας". Στη ουσία είναι ημίθεος.

από: collegehumor.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου