Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μεγαλώνοντας με ναρκομανείς γονείς


Η Ρωσίδα φωτογράφος Irina Popova έχει προκαλέσει πολλές διαμάχες με τη σειρά φωτογραφιών της "Another Family", η οποία ερευνά τη ζωή μιας οικογένειας που ζει στη σύγχρονη Ρωσία -αν και πιστεύω η χώρα δεν έχει καμία σημασία, θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Συνέλαβε την οικογενειακή ζωή της δίχρονης Anfisa και των ναρκομανών γονιών της και θέτει ένα δύσκολο ερώτημα: είναι ο φωτογράφος ένας αμερόληπτος παρατηρητής και παρουσιάζει την αλήθεια, ή πρέπει η ίδια, σαν ανθρώπινο ον που είναι, να παρέμβει στη ζωή της μικρής;

Η σειρά ξεκίνησε όταν η Popova συνάντησε τυχαία τη μητέρα της Anfisa, Lila, στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης το 2008. Η Lila ήταν μεθυσμένη αλλά είχε ένα μωρό σε ένα καρότσι. Η Lila συμφώνησε με ενθουσιασμό όταν η Popova της ζήτησε να κάνουν μια φωτογράφηση, και την κάλεσε στο διαμέρισμά της, όπου η φωτογράφος συνάντησε τον φίλο της Lila, Pasha, και την κόρη τους Anfisa. Έζησε δύο εβδομάδες στο ακατάστατο διαμέρισμά τους, όπου το ζευγάρι έκανε συνεχώς πάρτυ.

Το υλικό είναι προκλητικό και δείχνει τόσο την επικίνδυνη αμέλεια όσο και μια διαρκή οικογενειακή αγάπη, μερικές φορές στην ίδια σκηνή. Μερικοί έχουν εξοργιστεί από την αμέλεια των γονέων και έχουν ζητήσει να επιληφθεί την μικρή η πρόνοια.










από: bored panda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου