Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

5 καταραμένα αντικείμενα που υπάρχουν στην πραγματικότητα


Παλιότερα σας είχα παρουσιάσει μερικά αντικείμενα -κοσμήματα, μάσκες, ένας πίνακας, ακόμη και ο γνωστός στρατός από τερακότα της Κίνας- που θεωρούνται καταραμένα. Πληθώρα αντικειμένων έχουν τρομερές κατάρες, που μπορούν να βλάψουν, να ενοχλήσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν ανθρώπους. Δείτε ακόμη επτά τέτοια αντικείμενα.



Η καρέκλα του Thomas Busby (φωτογραφία πάνω)
Εσείς έχετε κάποια αγαπημένη καρέκλα στο σπίτι σας; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να την καταραστείτε μετά το θάνατό σας, ώστε κανένας άλλος να μην μπορεί να καθίσει, χωρίς να πεθαίνει. Αυτό έκανε ο Thomas Busby το 1702, λίγο πριν εκτελεστεί επειδή στραγγάλισε τον πεθερό του, λόγω του ότι εκείνος ... κάθισε στην καρέκλα του. Υποτίθεται ότι 63 άνθρωποι που έχουν καθίσει στην καρέκλα βρήκαν πρόωρο θάνατο, μερικές φορές κάποιες ώρες αφότου ξεκουράστηκαν για λίγο στην αγαπημένη καρέκλα του Busby. Το 1972, το Thirsk Museum την κρέμασε ψηλά ώστε να μην κάθεται κανένας στην καρέκλα.


Η κούκλα Annabelle


Την αγόρασε το 1970, μια μητέρα ως δώρο στην κόρη της Donna, η οποία σπούδαζε νοσηλευτική. Η Donna και η συγκάτοικος της Angie όταν επέστρεφαν σπίτι έβρισκαν την κούκλα σε διαφορετικές θέσεις και τοποθεσίες. Κάποια στιγμή άρχισαν να βρίσκουν σημειώματα -μάλλον από την κούκλα- που έγραφαν "Βοήθεια". Μια μέρα βρήκαν την κούκλα με αίμα πάνω της. Ένα μέντιουμ τους είπε η κούκλα είχε καταληφθεί από το πνεύμα ενός κοριτσιού ονόματι Annabelle, που είχε πεθάνει εκεί που τώρα βρισκόταν το διαμέρισμα τους. Αλλά ένας φίλος των κοριτσιών, ο Lou, τους είπε πως υπήρχε κάτι πιο απειλητικό με την Annabelle, και τις είπε να την πετάξουν. Τότε η Annabelle επισκέφτηκε τον Lou, σήκωσε το σώμα του ψηλά και τον στραγγάλισε μέχρι που εκείνος λιποθύμησε. Το επόμενο βράδυ, οι τρεις νέοι άκουσαν σαν κάποιος να βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο. Ο Lou πήγε να δει τι ήταν. Τα κορίτσια τον άκουσαν να ουρλιάζει και τον βρήκαν με δύο τεράστιες γρατσουνιές στο στήθος, παρόλο που δεν υπήρχε κανένας άλλος στο δωμάτιο ... εκτός από την Annabelle. Τα κορίτσια κάλεσαν τους Ed και Lorraine Warren, οι ίδιοι που ερεύνησαν το σπίτι στο Amityville και αποφάσισαν ότι η κούκλα ήταν στην όντως κατειλημμένη από έναν δαίμονα. Δύο εξορκισμοί που έγιναν δεν έπιασαν και τώρα η κούκλα βρίσκεται πίσω από ένα γυάλινο κουτί στο μουσείο αποκρυφισμού των Warren, όπου εξακολουθεί να κινείται.


Το βάζο Basano


Ας πούμε ότι ψάχνεται στην αποθήκη σας και βρίσκεται ένα ξεχασμένο από χρόνια, ένα ασημένιο ιταλικό βάζο του 15ου αιώνα. Μέσα στο βάζο υπάρχει ένα σημείωμα που γράφει: "Προσοχή ... αυτό το βάζο είναι θανατηφόρο". Προφανώς, οι περισσότεροι θα το έβαζαν εκεί που το βρήκαν, θα το έθαβαν κάτω από ένα τόνο αντικειμένων και "ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα". Κάποιος όμως που βρήκε ένα τέτοιο βάζο το 1988, πέταξε το σημείωμα και πούλησε το βάζο σε οίκο δημοπρασιών. Το βάζο αγοράστηκε από έναν φαρμακοποιό ο οποίος πέθανε τρεις μήνες αργότερα. Ένας χειρουργός που το αγόρασε μετά, πέθανε δύο μήνες αργότερα, παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο 37 ετών. Στη συνέχεια ένας αρχαιολόγος που το αγόρασε πέθανε δύο μήνες αργότερα. Ο επόμενος ιδιοκτήτης πέθανε μέσα σε ένα μήνα. Σύμφωνα με ορισμένες ιταλικές εφημερίδες, η αστυνομία κατάσχεσε το βάζο και το έθαψε σε ένα κουτί σε άγνωστη τοποθεσία.


Το αυτοκίνητο του Τζέιμς Ντιν


Ο ηθοποιός Τζέιμς Ντιν αγαπούσε το αυτοκίνητο του, μια Porsche Spyder του 1955. Την είχε βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό και την αποκαλούσε χαϊδευτικά "Little Bastard". Προφανώς, το αυτοκίνητο ήταν τόσο εμφανώς κακό που ο Σερ Άλεκ Γκίνες, όταν συναντήθηκε με τον Ντιν για μεσημεριανό του είπε: "Αν μπεις σε αυτό το αυτοκίνητο, θα σε βρουν νεκρό μέσα του την επόμενη κιόλας εβδομάδα". Και έτσι έγινε. Η κατάρα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Όταν οι μηχανικοί προσπάθησαν να επισκευάσουν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, αυτό έπεσε πάνω σε έναν από αυτούς και του συνέθλιψε και τα δύο πόδια του. Ο νέος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, πούλησε τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης σε δύο οδηγούς αγώνων δρόμων. Ο ένας έχασε τον έλεγχο, χτύπησε σε ένα δέντρο και πέθανε ακαριαία, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητό του αναποδογύρισε. Δύο κλέφτες που προσπάθησαν να πάρουν κομμάτια του αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν και οι δυο. Το αυτοκίνητο δωρίστηκε σε μια έκθεση της California Highway Patrol. Την πρώτη φορά η έκθεση έπιασε φωτιά και την δεύτερη το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ένα μαθητή και του έσπασε το ισχίο του. Μάλιστα κατάφερε να συντρίψει και να σκοτώσει τον οδηγό ενός φορτηγού που το μετέφερε. Το αυτοκίνητο από τότε έχει εξαφανιστεί, το οποίο είναι ίσως το καλύτερο.


Το κουτί Dybbuk


Στην εβραϊκή λαογραφία, το dybbuk είναι κακό πνεύμα. Υποτίθεται, ότι ένας επιζών του Ολοκαυτώματος κάλεσε κατά λάθος έναν δαίμονα, ενώ χρησιμοποιούσε ένα πίνακα Ouija, αλλά κατάφερε να τον παγιδεύσει στο εσωτερικό ενός κουτιού για κρασί. Ο Kevin Mannis αγόρασε αυτό το κουτί το 2001 και αμέσως άρχισε να έχει εφιάλτες με μια κακιά στρίγγλα -όπως και εκείνοι που έμεναν μαζί του. Ο Mannis έδωσε το κουτί στη μητέρα του, η οποία υπέστη εγκεφαλικό την ίδια ημέρα. Οι κατοπινοί ιδιοκτήτες του κουτιού ανέφεραν επίσης ότι και αυτοί είχαν εφιάλτες. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης ήταν ο Jason Haxton, Διευθυντής του Μουσείου Οστεοπαθητικής Ιατρικής, ο οποίος όχι μόνο είχε εφιάλτες, αλλά εμφάνισε και μια παράξενη ασθένεια του δέρματος και άρχισε να βήχει με αίμα. Τότε ήταν που ο Haxton κάλεσε τους τοπικούς ραβίνους, σφράγισε το κουτί και το έκρυψε μια και καλή.

από: io9.com

1 σχόλιο: