Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τι σας λείπει από τη ζωή πριν από το διαδίκτυο;


Φανταστείτε πως ήταν η ζωή πριν από το Internet -βασικά και εγώ ο ίδιος ζούσα κάμποσα χρόνια πριν την έλευση του. Τότε δεν είχαμε selfie, ούτε βέβαια βικιπαίδεια. Όποτε, ήθελα να διαβάσω κάτι "για να με πάρει ο ύπνος", και δεν ήθελα κάποιο βιβλίο, άνοιγα την "Υδρία Cambridge Ήλιος" (την παίρναμε τότε με κάτι κουπόνια από ένα περιοδικό -είχαμε και μια άλλη αλλά εκείνη δεν θυμάμαι ποια ήταν και ήταν... πανάρχαια), και ξεφύλλιζα τα λήμματα (από τότε άρχισα να συσσωρεύω "άχρηστες πληροφορίες").

Κανείς δεν αρνείται ότι ο κόσμος έγινε καλύτερος με το Internet, αλλά δεν μπορούμε και να μην αναπολούμε πόσο άλλαξαν ορισμένες πτυχές της ζωής μας, που μάλλον ήταν καλύτερα πριν απ' αυτό (ή μήπως απλά νοσταλγούμε;).

Σε ένα θέμα στην κοινότητα Ask Reddit, ο χρήστης του Reddit UltraCyborgWarrior69 ρώτησε: "Τι σας λείπει από τη ζωή πριν από το Διαδίκτυο".

Δείτε μερικές απαντήσεις:Υπήρχε λιγότερο FOMO (fear of missing out)ΤαχυδρομείοΚοιμόμουν περισσότεροΠοιοτικός χρόνος με την οικογένειαΛιγότερα trollΈκανες ερωτήσειςΔείτε όλο το θέμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου