Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Μερικές όμορφες εικόνες του ηλιακού μας συστήματος


Στις 15 Οκτωβρίου του 1997, ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ τη Φλόριντα των ΗΠΑ ο οποίος μετέφερε ένα μικρό ρομποτικό διαστημικό όχημα, το Cassini. Για σχεδόν 19 χρόνια, το Cassini ταξιδεύει στο εξωτερικό ηλιακό μας σύστημα, τραβώντας εκπληκτικές εικόνες των γιγάντων Δία και Κρόνου καθώς και των δορυφόρων τους.

Το επόμενο έτος, η αποστολή του Cassini θα τερματιστεί. Θα πλησιάσει πολύ τον Κρόνο και τελικά θα καεί στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Ας δούμε μερικές από τις εικόνες που μας έχει στείλει.



Δείτε ακόμη:
Μερικές από τις πιο απίστευτες εικόνες του Hubble
11 εικόνες που δείχνουν την απεραντοσύνη του διαστήματος
Το μεγαλύτερο μοντέλο του Ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται στη Σουηδία

Πίδακες στον Εγκέλαδο - Αυτή η εικόνα του 2009 δείχνει μεγάλη πίδακες αλμυρού νερού να εκτοξεύονται στην επιφάνεια του Εγκέλαδου, ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου.

Μια νέα εικόνα του Δία - Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον ισημερινό του Δία, με τις οριζόντιες ρίγες του. Αλλά το 2000, το Cassini πήγε "από κάτω" για να λάβει αυτήν την σύνθετη εικόνα του νότιου πόλου του. Η διάσημη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα είναι επάνω στο αριστερό μέρος της εικόνας.

Τηθύς, Εγκέλαδος, Μίμας - Τρία -από τα 63- φεγγάρια του Κρόνου.

Κοντινό του Κρόνου - Το Cassini ήταν 12 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον Κρόνο όταν τράβηξε αυτή την όμορφη εικόνα. Η χλωμή κουκίδα κάτω από το νότιο πόλο του Κρόνου είναι ο Εγκέλαδος.

Η Διώνη περνά μπροστά από τον Κρόνο - Στην εικόνα διακρίνονται και οι δακτύλιοι του πλανήτη.

Τιτάνας και Ρέα - Τα δύο μεγαλύτερα φεγγάρια του Κρόνου σε ευθυγράμμιση.

φωτογραφία στην αρχή: Ο Κρόνος με τον Ήλιο πίσω του. Το Cassini τράβηξε 165 εικόνες μέσα σε 3 ώρες το 2006. Αυτές, ενώθηκαν για να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα.

από: buzzfeed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου