Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μια απίστευτα τρελή διαδρομή σε ένα λούνα παρκ του 1919


Οι διαδρομές στα λούνα παρκ των αρχών του 20ου αιώνα δεν ήταν γνωστές για την ασφάλειά τους. Αν είχε όμως ποτέ κατασκευαστεί αυτή η διαδρομή που θα δείτε, κατά πάσα πιθανότητα, θα ήταν η πιο επικίνδυνη που κατασκευάστηκε ποτέ.
Την επικίνδυνη αυτή διαδρομή ονειρεύτηκαν δύο εφευρέτες από τη Νέα Υόρκη. Όσοι αναζητούσαν τη συγκίνηση, θα δένονταν σε περιστρεφόμενες καρέκλες μέσα σε μια κάψουλα που έμοιαζε με μια γιγαντιαία σφαίρα. Στη συνέχεια, η κάψουλα θα εκτοξευόταν από ένα τεράστιο κανόνι -το "ηλεκτρικό πιστόλι", όπως το αποκάλεσαν- για να προσγειωθεί σε κάτι που έμοιαζε με ποτήρι μαρτίνι ύψους 100 ποδών.


Δεν τελειώνει όμως εκεί το... όνειρό τους. Το "ποτήρι" θα περιείχε νερό και η κάψουλα αφού κυλούσε σε μια νεροτσουλήθρα, θα έπεφτε τελικά σε μια λίμνη. Όλο αυτό, οι πελάτες θα είχαν την δυνατότητα να το κάνουν για ένα τέταρτο της ώρας μιας και θα υπήρχαν ράγες και μια μεταφορική ταινία που θα έστελνε την κάψουλα ξανά πίσω στο κανόνι.

Η ιδέα εικονογραφήθηκε σε ένα τεύχος του περιοδικού Electrical Experimenter τον Δεκέμβριο του 1919. Αλλά ποτέ δεν απέκτησε σάρκα και οστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου