Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο κόσμος των DIY βασιλείων


Το μόνο που χρειάζεται για τη δημιουργία ενός μικροέθνους είναι ένας μικρός τομέας και... θράσος.



Δείτε ακόμη:
6 παράξενα μικροέθνη στον κόσμο
Το παράνομο γλυπτό "Nimis" και το μικροέθνος Ladonia στην Σουηδία

Βασιλιάς χωρίς βασίλειο δεν υπάρχει. Για αιώνες, υπάρχουν αυτόκλητοι άρχοντες που αξιώνουν πολιτική ανατροπή, θρησκευτική ελευθερία ή απλά να περνάν καλά και θέτουν σε αμφισβήτηση διάφορα εδάφη. Κάποιοι αποκαλούν αυτές τις περιοχές "μικροέθνη".

Ανοικτά των ακτών της Δανίας υπάρχει το Βασίλειο του Elleore, το οποίο έχει απαγορέψει την είσοδο στον Ροβινσώνας Κρούσος ως συκοφάντη της νησιωτικής ζωής. Η Δημοκρατία της Μολοσσίας στη Νεβάδα πουλάει ομόλογα για τη χρηματοδότηση του πολέμου με την Ανατολική Γερμανία. Ο κυβερνήτης του Πριγκιπάτου του Sealand, ένα θαλάσσιο φρούριο του βρετανικού ναυτικού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λέει ότι κάποτε ματαίωσε ένα πραξικόπημα.

Με βάση το διεθνές δίκαιο, αυτά τα έθνη πρέπει να έχουν κυβέρνηση, μόνιμο πληθυσμό, ορισμένο έδαφος και εξωτερικές σχέσεις. Μερικά μικροσκοπικά έθνη έχουν επίσης σημαίες, συντάγματα και νομίσματα. Αυτό που τα περισσότερα δεν έχουν είναι η αναγνώριση. Υπάρχουν όμως.

Elleore


Για μια εβδομάδα όλο εορτασμούς, 271 "Elleorians" συρρέουν στο νησιωτικό βασίλειό τους, στο φιόρδ Roskilde στο δανέζικο νησί Σγιέλαν ή Ζηλανδία (Zealand). Ιδρύθηκε το 1944 από μια ομάδα εκπαιδευτικών που σήμερα είναι γνωστοί ως "Αθάνατοι".
Πολλές παραδόσεις έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης του μυθιστορήματος Ροβινσώνας Κρούσος και τη χρήση της "Standard Time Elleore", η οποία απέχει 12 λεπτά από την επίσημη ώρα Δανίας. Πολλά από τα τοπωνύμια του νησιού, την "κυβέρνηση" του βασιλείου και τους τίτλους που ανέλαβε η "αριστοκρατία" του μικροέθνους είναι παρωδίες των αντίστοιχων δανέζικων.
Το βασίλειο έχει εκδώσει αρκετά γραμματόσημα και νομίσματα.


Seborga
Οι κάτοικοι αυτού του μεσαιωνικού πριγκιπάτου πιστεύουν ότι τους χορηγήθηκε ανεξαρτησία το 954 μ.Χ.. Η Ιταλία δεν έχει πειστεί, αλλά η Seborga λειτουργεί προξενεία σε 19 χώρες.
Το Πριγκιπάτο της Seborga έχει έκταση 14 τετ. χλμ στην βορειοδυτική ιταλική επαρχεία Ιμπέρια στην Λιγουρία, κοντά στα γαλλικά σύνορα και περίπου 35 χλμ από το Μονακό. Το πριγκιπάτο είναι σε συνύπαρξη και διεκδικεί το έδαφος της πόλης Seborga.


Saugeais


Η Δημοκρατία της Saugeais (γαλλικά: La République du Saugeais) είναι ένα μακρόβιο αυτοαποκαλούμενο μικροέθνος που βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία, στο διαμέρισμα Doubs. Η δημοκρατία περιλαμβάνει 11 δήμους και έχει πρωτεύουσα την πόλη Montbenoît.
Το 1947, ο νομάρχης του νομού Doubs πήγε στην Montbenoît για να παρευρεθεί σε μια επίσημη εκδήλωση. Εκεί, γευμάτισε στο Hôtel de l'Abbaye, το οποίο ανήκε στον Georges Pourchet. Θέλω να αστειευτεί ο Pourchet, ζήτησε από τον νομάρχη αν "έχετε την άδεια που σας επιτρέπει να εισέλθετε στη Δημοκρατία της Saugeais". Ο νομάρχης ζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με τη μυστηριώδη Δημοκρατία, την οποία ο Pourchet σκαρφίστηκε επί τόπου. Ο νομάρχης απάντησε με το διορισμό του Pourchet ως πρόεδρο της Ελεύθερης Δημοκρατίας της Saugeais.


Atlantium


Η αυτοκρατορία του Atlantium είναι ένα μικροέθνος που εδρεύει στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.
Μεταξύ των σκοπών που στηρίζει το Atlantium είναι το δικαίωμα στην απεριόριστη διεθνή ελεύθερη κυκλοφορία, το δικαίωμα στην άμβλωση και το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Έχει σχεδόν 3.000 "πολίτες" από περισσότερες από 100 χώρες, οι περισσότεροι από τους οποίους υπέγραψαν online, και δεν έχουν βρεθεί ποτέ σωματικά στο Atlantium.

από national geographic και πληροφορίες από wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου