Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 26ο

Ένας κατασκευαστής μικρόκοσμων με φωτογραφική μνήμηΔείτε περισσότερα για τον Dan Ohlmann εδώ.Τα προσωνύμια της Παναγίας


Περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο, ο λαός μας σέβεται και τιμά την Παναγία. Την επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής, επειδή πιστεύει ότι η Παναγία μεσολαβεί στον Χριστό για το καλό των ανθρώπων. Έτσι, υπάρχει κατά τόπους ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός από προσωνυμίες, που συνοδεύουν το όνομα της Παναγίας. Άλλωστε, το ίδιο το όνομα Παναγία αποτελεί λατρευτικό-κοσμητικό επίθετο της Μαριάμ (Μαρίας), της μητέρας του Ιησού Χριστού, που αποκαλείται Θεοτόκος, επειδή έφερε στον κόσμο τον Υιό του Θεού και Αειπάρθενος γιατί συνέλαβε εκ Πνεύματος Αγίου και γέννησε με υπερφυσικό τρόπο τον Θεάνθρωπο. - Προσωνυμίες της Παναγίας/ Τα 1620 προσωνύμια της Παναγίας (μόνο στην ελληνική γλώσσα)


Μια Παλαιστίνια φυτεύει λουλούδια σε καπνογόνα του ισραηλινού στρατού
Ο κήπος δημιουργήθηκε σε μια περιοχή που οι Παλαιστίνιοι μπόρεσαν να διεκδικήσουν εκ νέου, μετά από μια δικαστική μάχη πριν από δύο χρόνια. Η απόφαση του δικαστηρίου, αναδρομολογεί το αμφιλεγόμενο τείχος ασφαλείας του Ισραήλ το οποίο θα έχει συνολικό μήκος 430 μίλια και θα κυκλώνει ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Όχθης. - από


Μια κάρτα γενεθλίων που εστάλη στον Πικάσο από τον Ζακ Πρεβέρ


Ο Ζακ Πρεβέρ (Jacques Prévert) υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα των γαλλικών γραμμάτων, με ιδιαίτερη συνεισφορά στο χώρο της ποίησης και του θεάτρου. Κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων στο Παρίσι έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για το θέατρο, μια αγάπη που καλλιέργησε και ο πατέρας του που υπήρξε κριτικός θεάτρου. Ολοκλήρωσε μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εγκατέλειψε το σχολείο μόλις έλαβε το Certificat d'études. - από


Οι 10 μικρότερες χώρεςΑπό τις Μαλδίβες, με έκταση 298 τετ. χλμ, μέχρι το Βατικανό των μόλις 0,44 τετ. χλμ.


Ένα 24ωρο timelapse στον Αρκτικό κύκλο όπου ο ήλιος δεν δύει ποτέΟι πολικές περιοχές ονομάζονται και "γη του ήλιου τα μεσονυκτίου", επειδή το καλοκαίρι ο ήλιος δεν δύει ποτέ.
Το timelapse είναι του Witek Kaszkin.


Ίσως τα πιο εκπληκτικά 2,5 λεπτά κεραυνών2,5 λεπτά με κεραυνούς που καταγράφηκαν κάπου στο Κάνσας των ΗΠΑ. Ο φωτογράφος Ron Risman δημιούργησε αυτό το timelapse βίντεο όπου οι κεραυνοί συγχρονίζονται με τη μουσική.


Home-made OlympicsΚαι μιας που οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι σε εξέλιξη, ας θυμηθούμε το βίντεο του Remi Gaillard.

Αλλά και ένα που ανέβασε μόλις χτες
Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου