Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Το άγαλμα ενός σκύλου στη Ρωσία είναι σύμβολο αφοσίωσης


Το 1995, οι κάτοικοι της πόλης Τολιάττι στη Ρωσία, άρχισαν να παρατηρούν έναν Γερμανικό ποιμενικό στην άκρη ενός δρόμου. Κάθε μέρα, ο σκύλος ήταν στο ίδιο μέρος, τρέχοντας στα διερχόμενα αυτοκίνητα σαν κάτι να έψαχνε.

Αμέσως διαδόθηκε η φήμη ότι ο σκύλος βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο με έναν άνδρα και μια γυναίκα. Το αυτοκίνητο τράκαρε και η γυναίκα σκοτώθηκε επί τόπου. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Μόνο ο σκύλος επέζησε και παρέμεινε στην περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα.



Δείτε ακόμη:
Το ποιητικό αντίο του Λόρδου Βύρωνα στον καλύτερό του φίλο
Ζώα-ήρωες που ταριχεύτηκαν μετά το θάνατό τους
Σκύλοι που υπηρέτησαν δίπλα-δίπλα με στρατιώτες στον πόλεμο
Vintage φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η εμμονή κάποιων να ντύνουν τα κατοικίδια τους είναι παμπάλαια!
"His Master's Voice": Η ιστορία ενός από τα πιο γνωστά σήματα κατατεθέν
Victor Noir: "Χάρηκα" για τη γνωριμία -ακόμη και μετά θάνατο


Ο κόσμος δεν ήξερε το όνομά του, οπότε άρχισαν να τον φωνάζουν "Kostya" (Πιστός). Του έφτιαξαν και ένα σπιτόσκυλο, κάποιοι προσπάθησαν να τον υιοθετήσουν, αλλά δέχονταν μόνο τα τρόφιμα και πάντα επέστρεφε στο σημείο του δυστυχήματος.

Για 7 χρόνια ο Kostya παρέμεινε στο ίδιο σημείο, έτρεχε στα διερχόμενα οχήματα και κοιτούσε μέσα τους. Έγινε ένας τοπικός θρύλος και κάτι σαν μασκότ για όλους εκείνους που χρησιμοποιούσαν τον δρόμο. Το 2002, ο Kostya βρέθηκε νεκρός στο δάσος. Δεν υπήρχαν σημάδια τραυματισμού, οπότε θεωρήθηκε ότι πέθανε από φυσικό θάνατο.

Θλιμμένοι από την απώλεια τους, οι κάτοικοι της πόλης ανήγειραν ένα μπρούτζινο άγαλμα προς τιμήν του με τίτλο, "Памятник преданности" (Αφοσίωση). Το γλυπτό είναι δημιουργία του Oleg Klyuyev, έχει ύψος περίπου 1,5 μέτρο και βρίσκεται σε ένα γρανιτένιο βάθρο.


Το μνημείο εγκαινιάστηκε την 1η Ιουνίου του 2003, είναι το πρώτο μνημείο της πόλης που δεν ανεγέρθηκε για πολιτικούς λόγους και σήμερα αποτελεί δημοφιλής τόπος επίσκεψης για τους νεόνυμφους, ως σύμβολο της αφοσίωσης.

Κατά παράδοση, ένα νέο ζευγάρι, για να αποδείξει τη δέσμευσή του ενός στον άλλο και για να έχουν μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, τρίβουν τη μύτη του αγάλματος, η οποία έχει γυαλίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου