Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

To μπρούτζινο άγαλμα του Ποσειδώνα που είναι ηλιακό ρολόι


Το Hilton Head Island, βρίσκεται έξω από την ακτή της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ. Διαθέτει πολλές παραλίες, ξενοδοχεία, θέρετρα και πολλά γήπεδα του γκολφ. Στο νησί υπάρχει ένα χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνα ύψους 3,5 μέτρων, το οποίο υποτίθεται ότι είναι το μεγαλύτερο ηλιακό ρολόι του κόσμου.




Το άγαλμα στέκεται στην είσοδο του Shelter Cove Harbour και βρίσκεται πάνω από μια βάση διαμέτρου σχεδόν 8 μέτρων. Σίγουρα δεν είναι το μεγαλύτερο ηλιακό ρολόι στον κόσμο (το ηλιακό ρολόι στο Τζαϊπούρ της Ινδίας έχει ύψος σχεδόν 27 μέτρα), αλλά δεν υπάρχει άλλο ηλιακό ρολόι που να απεικονίζει κάποια προσωπικότητα, πραγματική ή φανταστική.


Ο Ποσειδώνας και η τρίαινά του λένε στους κατοίκους της Νότιας Καρολίνα την ώρα από το 1983 και είναι δημιουργία ενός τοπικού καλλιτέχνη και γλύπτη, του Wayne Edwards. Ο καλλιτέχνης, για να βεβαιωθεί ότι το ρολόι ήταν ακριβές, έπρεπε η τρίαινα να ασφαλίσει στον "αληθινό νότο" (ή "ηλιακό νότο", όπως είναι επίσης γνωστός) ευθυγραμμίζοντάς την με τη χρήση του Πολικού Αστέρα και του αστερισμού της Μεγάλη Άρκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου