Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 27ο

Πλάκα, Aναφιώτικα: Ο νησιώτικος οικισμός της Αθήνας από ψηλάΑναφιώτικα, μια... κυκλαδίτικη Χώρα στην καρδιά της Αθήνας.Στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης υπάρχει μια γειτονιά που θυμίζει νησί...

Ο λόγος για τα Αναφιώτικα την πιο γραφική γωνιά της Αθήνας. Μια λιλιπούτεια συνοικία που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στην βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, στα όρια της συνοικίας της Πλάκας.

Τα Αναφιώτικα δημιουργήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή εργάτες από την Ανάφη, που είχαν έρθει στην Αθήνα για να εργαστούν ως χτίστες, στην ανοικοδόμηση της πόλης και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα. Ως πρώτοι οικιστές αναφέρονται ένας ξυλουργός (Γ. Δαμίγος) και ένας κτίστης (Μ. Σιγάλας) από την Ανάφη, ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν αργότερα κι άλλοι συμπατριώτες τους, οικοδομώντας με τη σειρά τους τα σπίτια τους εκεί, λαθραία μεν αλλά με την ανοχή προφανώς των αρχών, κυρίως κατά την περίοδο της έξωσης του Όθωνα και της μεσοβασιλείας.

Η συνοικία χτίστηκε ακολουθώντας την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Οι Αναφιώτες αναστήλωσαν παράλληλα με την εγκατάστασή τους, τους δύο ναούς που βρίσκονταν στην περιοχή από τον 17ο αιώνα, τον ναό του Αγίου Συμεών και του Αγίου Γεωργίου των Βράχων.

Στο video προβάλλεται η οικία στην οποία κατά το έτος 1965 πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ελληνικής ταινίας "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα".


Οι διαφημίσεις της VolkswagenΗ ιστορία της DDB Worldwide Communications Group δημιούργησε για την VW με παγκόσμια αναγνώριση ότι είναι οι καλύτερες και πλέον σημαίνουσες όλων των εποχών.


Κινήσεις εντόμων σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με timelapse ανθισμένων λουλουδιώνΟ Yoshiyuki Katayama συνδυάζει δύο διαφορετικά χρονικά πλαίσια για να δημιουργήσει κάτι ονειρικό και γαλήνιο. Τα φυτά καταγράφηκαν με timelapse και συνδυάστηκαν με εικόνες εντόμων σε πραγματικό χρόνο.


Όλος ο βρετανικός στόλος Concorde σε μια φωτογραφία


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1986 στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. - από


Εντυπωσιακές μινιατούρες


Μια καλλιτέχνις από την Ολλανδία στριμώχνει ολόκληρες πόλεις μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.Καραβάκια μέσα σε γυάλινα μπουκάλια έχετε σίγουρα δει (δείτε εδώ πώς γίνονται). Έχετε, όμως, δει ποτέ έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα; Πιθανότατα όχι. Η τέχνη της Rosa de Jong είναι, άλλωστε μοναδική.Η Ολλανδή καλλιτέχνις δημιουργεί πόλεις στις οποίες όλοι θα θέλαμε να ζούμε, χρησιμοποιώντας υλικά που ποικίλλουν, από κλαδάκια που μαζεύει η γάτα της μέχρι άμμο από την Καραϊβική. Τοποθετεί τις πόλεις της, που αποτελούνται από σπιτάκια, δέντρα, πάρκα, βιβλιοθήκες και δεξαμενές νερού, μέσα σε γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. - από


Κάθε εξωγήινο σώμα που έχει προσγειωθεί η ανθρωπότητα σε μια εικόνα


Στην παραπάνω αφίσα, βλέπουμε κάθε εξωγήινο σώμα στο οποίο έχει προσγειωθεί η ανθρωπότητα και έχει φωτογραφηθεί.

Στην αρχική εικόνα δεν είχε προστεθεί ο Itokawa, ένας μικρός αστεροειδής με μήκος 630±60 και πλάτος 250±30 μέτρα. Ο Itokawa ήταν ο στόχος του ιαπωνικού διαστημόπλοιου Hayabusa και είναι ο μικρότερος αστεροειδής που φωτογραφήθηκε ποτέ από διαστημικό σκάφος. Ονομάστηκε προς τιμή του Hideo Itokawa, έναν Ιάπωνα επιστήμονα των πυραύλων. - από


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου