Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Τα πραγματικά πρόσωπα πίσω από μερικά διάσημα λογότυπα


Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Συνταγματάρχης Sanders ήταν πραγματικό πρόσωπο, αλλά τι ξέρουν για τον Uncle Sam και τον Λέων το Λιοντάρι;

Δείτε τα αληθινά πρόσωπα πίσω από τα διάσημα λογότυπα.Leo the Lion (MGM), 1928 – 1956 / Πραγματικό όνομα: Jackie

Για τον Leo τα έχουμε ξαναπεί και παλιότερα. Ο Jackie, που είχε εκπαιδευτεί από τον Mel Koontz, ήταν το δεύτερο λιοντάριπου χρησιμοποιήθηκε για το λογότυπο της MGM. Ήταν όμως ο πρώτος που βρυχήθηκε και πρωτοακούστηκε μέσω ενός δίσκου γραμμοφώνου κατά τη διάρκεια της πρώτης παραγωγής ήχου της MGM, το White Shadows in the South Seas (1928).


Εκτός όμως από το λογότυπο της MGM, ο Jackie είχε εμφανιστεί και σε περισσότερες από εκατό ταινίες, ανάμεσα τους και ο Ταρζάν με τον Τζόνι Βαϊσμίλερ, αλλά και με την Γκρέτα Γκάρμπο σε μια διάσημη φωτογραφία του 1926 (πάνω). Το λιοντάρι επιβίωσε από πολλά ατυχήματα και έτσι απέκτησε το παρατσούκλι "Λέων ο τυχερός".


Uncle Sam / Πραγματικό όνομα: Walter Botts


Αν και η προέλευση του Θείου Σαμ ως εθνικού προσώπου των ΗΠΑ ξεκινάει κάπου στα 1812, αυτό που τον έκανε διάσημο ήταν μια αφίσα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου από τον James Montgomery Flagg. Η περίφημη αφίσα -και το δάχτυλο που δείχνει- βασίζεται κατά πολύ στην επίσης διάσημη βρετανική αφίσα του 1914 με τον Κύριο Κίτσενερ (πάνω).


Για την αρχική αφίσα, ο Flagg λέει ότι χρησιμοποίησε μια δική του εικόνα για τον Θείο Σαμ. Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε να την ενημερώσει για τον Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Flagg χρησιμοποίησε τον γείτονά του, Walter Botts, επειδή είχε "τα πιο μακριά χέρια, τη μεγαλύτερη μύτη και τα πιο έντονα φρύδια" από τα άλλα μοντέλα.


Η γυναίκα της Columbia Pictures / Πραγματικό όνομα: Jenny Joseph


Αν και η εταιρία ιδρύθηκε το 1924, η "Torch Lady" εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1928. Από τότε, έχει υποστεί σχεδόν 10 αναθεωρήσεις και ενημερώσεις. Το 1992, ο καλλιτέχνης Michael J. Deas κλήθηκε να ενημερώσει το λογότυπο της Columbia. Για την ενημερωμένη έκδοση, ο Deas χρειάστηκε 2 μήνες να δημιουργήσει μια ελαιογραφία. Για την ελαιογραφία, προσέλαβε την Jenny Jospeh ως το πρότυπο του "Torch Lady". Η Joseph δεν υπήρξε ποτέ πριν αλλά και μετά μοντέλο.


Το λογότυπο της KFC / Πραγματικό όνομα: Συνταγματάρχης Harland David Sanders


Ο συνταγματάρχης Harland David Sanders ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, γνωστός από τη διάσημη αλυσίδα εστιατορίων Kentucky Fried Chicken (KFC). Αργότερα ο ίδιος έγινε γνωστός ως το εμπορικό σήμα και το σύμβολο της εταιρείας.

Όταν το 1950, ο κυβερνήτης του Κεντάκι ονόμασε συνταγματάρχη τον Sanders, εκείνος άφησε μούσι, φόρεσε ένα μαύρο παλτό (αργότερα το άλλαξε με ένα λευκό κοστούμι), μια γραβάτα από κορδόνια και αναφερόταν στον εαυτό του ως "συνταγματάρχης". Οι συνεργάτες του αποδέχτηκαν τον τίτλο, στην αρχή ως κάποιο αστείο αλλά έπειτα στα σοβαρά.


Τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του, ποτέ δεν φόρεσε τίποτα άλλο δημοσίως, χρησιμοποιώντας ένα βαρύ, μάλλινο κοστούμι το χειμώνα και ένα ελαφρύ, βαμβακερό κοστούμι το καλοκαίρι. Ο ίδιος λεύκανε το μουστάκι και το μούσι του, για να ταιριάζουν με τα άσπρα μαλλιά του.

από: twisted sifter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου