Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ένας χάρτης με όλα τα κατορθώματα του Τζέιμς Μποντ


Εκεί που ο 007 ήπιε, σκότωσε και έκανε έρωτα



Ο Τζέιμς Μποντ είναι ο πιο διάσημος -φανταστικός- κατάσκοπος του κόσμου. Ένας υπέρ-ντετέκτιβ, εν ψυχρώ σκοπευτής αλλά και μεγάλος εραστής.

Ξεκινώντας το 1953, ο Ίαν Φλέμινγκ φαντάστηκε τον Βρετανό κατάσκοπο στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας, γράφοντας 14 θρίλερ κατασκοπείας, πριν το θάνατό του το 1964.

Ο συγγραφέας δημιούργησε τον φανταστικό χαρακτήρα, κατ' εικόνα του, μέχρι ενός βαθμού. Ο Φλέμινγκ ήταν ενεργός κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είχε κάποια εμπειρία από τη βρετανική μυστική υπηρεσία. Όπως ο Μποντ, έτσι και ο Φλέμινγκ απολάμβανε τα γρήγορα αυτοκίνητα, τα ωραία ρούχα, το καλό φαγητό, τα ποτά και τις ερωμένες.

Ενώ ο Μποντ των ταινιών μπορεί να επισκίασε τον λογοτεχνικό 007, αυτός ο χάρτης θα είναι σίγουρα μια απόλαυση για τους λάτρεις του αληθινού Μποντ. Ο χάρτης δείχνει όλα τα μέρη που είχε κάποια περιπέτεια ο μυστικός πράκτορας στα μυθιστορήματα. Οι αποστολές του, τον έφεραν στις τέσσερις ηπείρους και σε δεκάδες χώρες: στην Ιαπωνία, τις Σεϋχέλλες, το Μεξικό και τη Γαλλική Γουιάνα.

Ο χάρτης σημειώνει την καταγωγή του Μποντ, το αγαπημένο του αυτοκίνητο, τον αγαπημένο του καπνού και ρολόι. Μαθαίνουμε επίσης τους αντιπάλους του.

Ο χάρτης απαριθμεί τα κατορθώματά του Μποντ κατά τη διάρκεια των πιο σημαντικών σκηνών σε κάθε περιπέτεια. Οι γυναίκες με τις οποίες κοιμήθηκε, τους κακοποιούς που συνάντησε, τα παιχνίδια που έπαιξε, τα όπλα που χρησιμοποίησε, τι ποτό ήπιε και τέλος, τα αυτοκίνητα.

Ο χάρτης -εδώ σε πλήρη ανάλυση (9537x7201 pixels)- είναι δημιουργία του εικονογράφου John Zelnick και εκδόθηκε το 1987.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου