Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Φωτογραφίες ενός τοπίου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας


Εδώ και χρόνια ο καλλιτέχνης και φωτογράφος Fong Qi Wei κόβει φωτογραφίες και δημιουργεί εικόνες που δείχνουν το πέρασμα του χρόνου. Γνωστές ως φωτογραφίες "time slice", κάθε εικόνα συνδυάζει πολλές φωτογραφίες τραβηγμένες διαφορετικές ώρες της ημέρας και παράγεται μια και μόνο, συνεκτική σύνθεση.Δείτε ακόμη:
4 εποχές σε μια εικόνα
7 ώρες σε μια φωτογραφία
Μια ολόκληρη χρονιά σε μια φωτογραφία


Για να δημιουργήσει κάθε κομμάτι, ο Wei τραβάει αρκετές φωτογραφίες του ίδιου μέρους σε διάστημα αρκετών ωρών. Στη συνέχεια, τις κόβει ψηφιακά και επιλέγει μόνο μια λωρίδα από την κάθε μια. Τέλος, συνθέτει αυτές τις λωρίδες, δημιουργώντας μια εναρμονισμένη σκηνή που απεικονίζει ένα εύρος χρόνου.


Ενώ αυτού του είδους η φωτογράφηση είναι μια διαδεδομένη πρακτική ανάμεσα στους σύγχρονους καλλιτέχνες, το έργο του Wei είναι γνωστό για τις δημιουργικές του συνθέσεις. Αντί να συνδυάζει απλώς τις "φέτες", ο καλλιτέχνης πειραματίζεται με γωνίες, σχήματα και την σύνθεση. Άλλες είναι σαν ακτίνες, άλλες χωρίζονται σε σειρές κύκλων, κ.ά..


Κάθε πλάνο είναι ακόμη πιο συναρπαστικό όταν κινείται, όπως φαίνεται στη συλλογή από gif του καλλιτέχνη.από: my modern met

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου