Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η ιστορία μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε σε ένα δικαστήριο και κατέληξε στο Playboy


Το 1983, ο δικαστής David Demers στην Κομητεία Πινέλας, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, προέδρευε μιας δίκης τριών εξωτικών χορευτριών που κατηγορούνταν με παραβίαση του νόμου της Κομητείας περί γύμνιας.Κατά τη διάρκεια της δίκης, μια από τις χορεύτριες έσκυψε για να δείξει στον δικαστή ότι η στολή της δεν έδειχνε τίποτα υπερβολικά... ανατομικό. Η φωτογραφία της σκηνής αναδημοσιεύθηκε σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Playboy με τίτλο "The Year in Sex".

Ο φωτογράφος που τράβηξε την φωτογραφία, ο Jim Damaske, εκείνη την εποχή δούλευε ως freelance για την Clearwater Sun και την United Press International (UPI). Εκείνη την ημέρα έλαβε μια κλήση από την Sun που τον ενημέρωνε ότι κάτι θα συνέβαινε στη δίκη.

"Οι χορεύτριες είπαν ότι τα εσώρουχά τους ήταν πολύ μεγάλα για να δείξουν αυτό που δήλωσαν ότι είδαν οι μυστικοί αστυνομικοί. Ο δικαστής, όταν οι χορεύτριες έσκυψαν, συμφώνησε μαζί τους. Η φωτογραφία βγήκε στο UPI και έτσι πήγε παντού".

Εκτός από το Playboy, η φωτογραφία εμφανίστηκε στις "Best of Photojournalism, 9: Newspaper and Magazine Pictures of the Year" του National Press Photographers Association (NPPA), αλλά και στο γερμανικό Der Stern.

από: tampabay.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου