Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP30


Η 30η Φεβρουαρίου δεν υπάρχει στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Πολλές φορές χρησιμοποιείται ειρωνικά για να δείξουμε ότι κάτι δεν πρόκειται να γίνει.
Αν και τυπικά η ημερομηνία αυτή δεν υπάρχει ούτε στο Γρηγοριανό ούτε στο Ιουλιανό ημερολόγιο, εμφανίστηκε μία και μοναδική φορά στη Σουηδία το 1712. Το 1700 αποφασίστηκε η σταδιακή μετατροπή του ημερολογίου από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό. Καθώς η σταδιακή αυτή μετατροπή δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, το 1712 ο βασιλιάς Κάρολος ο ΙΒ' αποφάσισε να επαναφέρει το Ιουλιανό ημερολόγιο. Τον χρόνο αυτό, ο οποίος ήταν δίσεκτος, προστέθηκε μία επιπλέον εμβόλιμη ημέρα, η 30ή Φεβρουαρίου. Η σουηδική αυτή ημερομηνία αντιστοιχεί στην 11η Μαρτίου του Γρηγοριανού ημερολογίου και στην 29η Φεβρουαρίου του Ιουλιανού. - πηγήΈνα μικροσκοπικό κολιμπρί περιμένει να τραφεί"Βρήκαμε το μικρό θηλυκό κολιμπρί σε ένα πεζοδρόμιο στην γειτονιά μας στο Βανκούβερ του Καναδά. Μερικές κουταλιές ζαχαρόνερου σε ένα δοσομετρητή και το κολιμπρί βολεύτηκε μια χαρά για να φάει."

Το μικρό πτηνό δεν μπορούσε να πετάξει οπότε ο Benjamin Danforth που το βρήκε το μετέφερε στο σπίτι του και του έδωσε ζαχαρόνερο, πριν το παραδώσουν σε σε ένα κέντρο προστασίας ζώων. - από: laughing squid


Η Urbanact και ο Same84 έφτιαξαν νέα τοιχογραφία στο ΒόλοΣτο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης του Βόλου.


H μεγαλύτερη βουτιά με μια ανάσαΝέο ρεκόρ Γκίνες έκανε ο Carlos Coste από τη Βενεζουέλα, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ μεγαλύτερης βουτιάς με μια ανάσα. - από: cnn.gr


Ήθελε το τέλειο βίντεο για το ρεπορτάζ του και το είχε!Ένα ρεπορτάζ για το θρυλικό Spitfire θέλει και το ανάλογο οπτικό. Κάτι που ο πιλότος του προσέφερε και με το παραπάνω στον ατρόμητο δημοσιογράφο!
Όλα ήταν κανονισμένα: ο ρεπόρτερ θα έλεγε αυτά που έπρεπε να πει για το Spitfire και την κατάλληλη στιγμή, ένα αληθινό Spitfire θα έμπαινε στο πλάνο. Μόνο που ορισμένες λεπτομέρειες αφέθηκαν στην... διακριτική ευχέρεια του πιλότου.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό όσο και αξέχαστο –τουλάχιστον για τον δημοσιογράφο. - από: onalert.gr


Ένα βομβαρδιστικό που «κρυβόταν» στον βυθό της Ικαρίας για 72 χρόνιαΈνα δικινητήριο βομβαρδιστικό αεροσκάφος Martin Baltimore της Βασιλικής Ελληνικής Αεροπορίας βρισκόταν κρυμμένο στον βυθό της Ικαρίας.
Μπορεί να πέρασαν 7 δεκαετίες από την πτώση, αλλά μία κατάδυση διάρκειας 45 λεπτών -στις 11/07/17 καταδυτική ομάδα αποτελούμενη από τους: Λεσσέ Δημήτρη οδηγό, Δεμερτζή Στέλιο φωτογράφο και Αλέξανδρο Μαλαγάρη συντονιστή κατάδυσης/ βιντεογράφο, επισκέφτηκε το σημείο όπου βρίσκεται το βυθισμένο Martin Baltimore- ήταν αρκετή για τον εντοπισμό του αεροσκάφους σε βάθος 18 μέτρων.
Το εγχείρημα υποστήριξε η Ικαριακή Ραδιοφωνία, η Αερολέσχη Ικαρίας - Ίκαρος και το καταδυτικό κέντρο Kerveli Village Diving Center.
Παρά το γεγονός πως παράχθηκαν 1575 Martin Baltimore δεν έχει διασωθεί κανένα ανέπαφο. - από: iefimerida.gr


Ένα πολύχρωμο πουλί... ή μήπως όχι;

Rainbow bird


Το Java sparrow ("σπίνος της Ιάβα", Lonchura oryzivora, ή Πιγκουινάκι, όπως ονομάζεται στα ελληνικά) είναι ένα μικρό πουλί της τάξης των στρουθιόμορφων (passeriformes). Το συναντά κανείς στην Ιάβα, το Μπαλί και στο νησί Bawean της Ινδονησίας. Το συγκεκριμένο πουλί αν και έχει ωραία χρώματα, δεν έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αν προσέξτε την σκιά του σπίνου στην φωτογραφία (αριστερά και κέντρο), θα δείτε ότι στέκεται μπροστά από φως που ρίχνει τα εν λόγω χρώματα. - πηγή, φωτογραφία από: imgur


Juniper, η κόκκινη αλεπού
Μεγανήσι: Ένας μικρός παράδεισος στο Ιόνιο


Μια ανάσα δρόμος από τα κοσμοπολίτικα θέρετρα της Λευκάδας, το μικροσκοπικό Μεγανήσι είναι αναμφίβολα μια από τις κρυφές γωνιές του Ιονίου, ένας τόπος ακόμα άγνωστος στους πολλούς, που καλοδέχεται όσους θελήσουν να περάσουν ήρεμες και ξέγνοιαστες μέρες κοντά του. Ξεκινώντας από το πολύβουο Νυδρί μετά από ένα σύντομο, μα ενδιαφέρον θαλασσινό ταξίδι που δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά, βρίσκεσαι στο Μεγανήσι. - το είδα στο: lazenotes.blogspot.gr από ethnos.gr


Μία από τις πιο περίεργες διαθήκες του κόσμου


Για πολλούς ανθρώπους το να είσαι νεκρός είναι μία συνθήκη αρκετά περιοριστική. Και πώς θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε καθώς απ’ τη στιγμή που κάποιος εγκαταλείψει τα εγκόσμια ισχύουν άλλες «σταθερές» και «συνθήκες», τις οποίες βέβαια αγνοούμε. Όλες οι βεβαιότητες των ζωντανών βρίσκουν το τελικό τους όριο στον θάνατο.

Αυτό το στερεότυπο λοιπόν θέλησε να σπάσει ο εκατομμυριούχος Καναδός δικηγόρος, Charles Vance Millar, ο οποίος ήθελε να ορίσει εκείνος σε ποιους και υπό ποιους όρους θα διαμοιραστεί η μεγάλη του περιουσία. Ο Millar σαν μεγάλος πλακατζής και λάτρης των φαρσών έστησε την τελευταία αλλά και πιο καλοστημένη φάρσα του υπό τη μορφή διαθήκης. Της δικής του διαθήκης. - στο: newsbeast.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου