Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά "Inhuman Resources"


Το Dérapages, Inhuman Resources στα αγγλικά, του Netflix είναι μια γαλλική μίνι σειρά που παρουσιάζει την ιστορία μιας εταιρικής απληστίας, της ανισότητας του πλούτου και των απογοητεύσεων της ανεργίας. Στη σειρά των έξι επεισοδίων πρωταγωνιστεί ο διάσημος Γάλλος ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά.



Η σειρά περιστρέφεται γύρω από έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος είχε απολυθεί από τη δουλειά του ως διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού πριν από αρκετά χρόνια. Από τότε, αναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές και δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του ευθύνες. Ωστόσο, πιστεύει ότι έχει μια ευκαιρία όταν επιλέγεται για μια θέση με υψηλό μισθό σε μια πολυεθνική εταιρεία, την Exxya.

Ωστόσο, η τελική δοκιμασία για την επιλογή του σωστού υποψηφίου, είναι μάλλον απειλητική. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxya θέλει να μάθει ποιο από τα στελέχη είναι λιγότερο πιστό στην εταιρεία. Έτσι, αποφασίζει να οργανώσει ένα ψεύτικο σενάριο ομηρίας, στο οποίο τα στελέχη θα απειλούνταν να πουν τα εταιρικά μυστικά. Ο χαρακτήρας του Καντονά, ο Alain Delambre, θα χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις. Ο καλύτερος διαπραγματευτής θα έπαιρνε τη δουλειά, ενώ ταυτόχρονα, ο CEO της Exxya θα ανακάλυπτε ποιο στέλεχος είναι το λιγότερο πιστό.

Βασίζεται η σειρά σε αληθινή ιστορία;
Ίσως κάποιοι να παρατήρησαν το "Βασισμένο σε Αληθινή Ιστορία". Η πλοκή της σειράς είναι γεμάτη με συγκλονιστικές ανατροπές και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτι τέτοιο συνέβη στην πραγματική ζωή.

Και όμως, η σειρά βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αλλά όχι πλήρως. Το Dérapages είναι προσαρμογή του μυθιστορήματος του Pierre Lemaitre, με τίτλο "Cadres Noirs". Η αγγλική έκδοσή του έχει τίτλο "Inhuman Resources". Ο Lemaitre άντλησε έμπνευση από ένα πραγματικό σενάριο ψευδής ομηρίας.

Η πραγματική ιστορία συνέβη στις 25 Οκτωβρίου του 2005. Ο διευθύνων σύμβουλος της διαφήμισης της France Télévisions, Philippe Santini, κάλεσε σχεδόν δώδεκα υπαλλήλους για ένα σεμινάριο στο Château de Romainville, στο Ecquevilly. Εννέα άτομα με κουκούλες και όπλα μπήκαν στο δωμάτιο και πήραν ομήρους τους υπαλλήλους. Ο Santini ήθελε να δοκιμάσει την αντίσταση των εργαζομένων στο άγχος. Όποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει την πλήρη ιστορία εδώ.

Όταν ο Lemaitre έμαθε την ιστορία, σοκαρίστηκε. Αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει για το μυθιστόρημά του. Ως εκ τούτου, το σενάριο είναι πραγματικά εμπνευσμένο από μια πραγματική ιστορία. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του Alain Delambre και η υπόλοιπη πλοκή είναι εντελώς φανταστικά.

από: the cinemaholic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου