Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Οι παράξενοι θάνατοι 16 ιστορικών προσωπικοτήτων και διάσημων

Ο Ρασπούτιν

Πολλές ιστορικές προσωπικότητες είχαν έναν θάνατο που δεν φαίνεται να ταιριάζει με την κληρονομιά τους.



Αν και θα περίμενε κανείς ότι πολλοί που είχαν αναγνωρισιμότητα θα είχαν και ένα αξιοπρεπή θάνατο, πολλά από αυτά τα εξέχοντα και σεβαστά ιστορικά πρόσωπα έχασαν τη ζωή τους υπό πραγματικά παράξενες συνθήκες. Για παράδειγμα, σε μια εποχή πριν από την σύγχρονη ιατρική, πολλοί απλοί τραυματισμοί και ασθένειες σκότωσαν μερικούς επιφανείς ανθρώπους.

Από την κατάποση μιας οδοντογλυφίδας μέχρι τα γέλια μέχρι θανάτου, δείτε μερικούς από τους πιο περίεργους τρόπους που έχουν πεθάνει ιστορικά πρόσωπα.

Χάρρυ Χουντίνι


Ο Έρικ Βέις, όπως ήταν το κανονικό όνομά του, είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους μάγους, καλλιτέχνες των αποδράσεων και διασκεδαστές όλων των εποχών.
Στις 31 Οκτωβρίου του 1926, ο Χουντίνι σκοτώθηκε από την γροθιά ενός φοιτητή. Ο φοιτητής είχε δει την παράσταση του Χουντίνι στην οποία δέχτηκε πολλές γροθιές στον κορμό χωρίς να αντιδράσει και προσπάθησε να αναπαραστήσει το κόλπο χτυπώντας τον βίαια. Δυστυχώς, δεν έδωσε χρόνο στον μάγο να προετοιμαστεί για την επίθεση και οι γροθιές του έσπασαν την σκωληκοειδή απόφυση του Χουντίνι, σκοτώνοντάς τον.

Ρασπούτιν
Ο Γκριγκόρι Ρασπούτιν ήταν Ρώσος μυστικιστής, ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του τσάρου Νικολάου Β' και της Τσαρίνας Αλεξάνδρας, οι οποίοι πίστευαν ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να θεραπεύσει τον γιο του τσάρου, Αλεξέι, από την αιμορροφιλία. Ωστόσο, η αριστοκρατία και ο λαός αμφισβήτησαν τη σχέση του με την οικογένεια. Ο έκλυτος βίος του Ρασπούτιν δημιούργησαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του με την τσαρίνα.
Προσπαθώντας να απομακρύνουν αυτό το ψεγάδι από τη φήμη του τσάρου, μια ομάδα ευγενών σχεδίασε να τον σκοτώσει το 1916. Τον κάλεσαν σε ένα σπίτι όπου του έδωσαν τσάι, κέικ και κρασί δηλητηριασμένο με αρσενικό. Αφού έφαγε το κέικ και ήπιε τρία ποτήρια κρασί, οι συνωμότες σοκαρίστηκαν βλέποντάς τον φαινομενικά ανεπηρέαστο. Τότε, ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο στήθος και έφυγε για να δημιουργήσει άλλοθι. Όταν επέστρεψε, δέχτηκε επίθεση από τον Ρασπούτιν, ο οποίος είχε επιζήσει από τον πυροβολισμό. Τότε, τον πυροβόλησαν ακόμα δύο φορές, τον τύλιξαν σε ένα χαλί και έριξαν το σώμα του σε ένα παγωμένο ποτάμι.

Λέων Τρότσκι
Ο Τρότσκι ήταν μια από τις κεντρικές φιγούρες της Κομμουνιστικής Επανάστασης στη Ρωσία το 1917 και ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού. Μετά από τον θάνατο του Λένιν, ο Τρότσκι εναντιώθηκε στην ηγεσία του Στάλιν και εξορίστηκε από την ΕΣΣΔ. Ενώ ο Τρότσκι βρισκόταν στην εξορία, ο Στάλιν έστησε μια δίκη που καταδίκασε τον Τρότσκι ότι προσπάθησε να τον σκοτώσει.
Στις 20 Αυγούστου του 1940, ο Τρότσκι δέχτηκε επίθεση στη βίλα του στο Μεξικό. Ο επιτιθέμενος, ένας Ισπανός κομμουνιστής, κάρφωσε τον Τρότσκι στο κεφάλι με μια αξίνα, σκοτώνοντάς τον.

Αττίλας
Ο Αττίλας ήταν ηγέτης της αυτοκρατορίας των Ούννων, μίας φυλετικής συνομοσπονδίας αποτελούμενης, μεταξύ άλλων, από Ούννους, Οστρογότθους και Αλανούς, στο έδαφος της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Όμως, δεν πέθανε στη μάχη, αλλά από μια αιμορραγία στη μύτη. Το 453, μετά από τον γάμο του με τη νέα του σύζυγο, η μύτη του άρχισε να αιμορραγεί και, όντας μεθυσμένος, πνίγηκε από το αίμα του.

Μαρία Κιουρί
Η Πολωνο-Γαλλίδα φυσικός και χημικός Μαρία Σαλώμη Σκουοντόφσκα-Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο και μεθόδους για την απομόνωση του ισοτόπων. Μαζί με τον σύζυγό της έλαβαν το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1903 και το βραβείο Νόμπελ Χημείας το 1911.
Αυτό στο οποίο η Κιουρί αφιέρωσε την ζωή της την σκότωσε κιόλας. Υπέστη πολλές ασθένειες λόγω της έκθεσής της στην ακτινοβολία, συμπεριλαμβανομένου και του καταρράκτη που σχεδόν την τύφλωσε. Το 1934, πέθανε από από μια σπάνια ασθένεια του μυελού των οστών που προκαλείται από την ακτινοβολία.

Τενεσί Ουίλιαμς


Ο Τενεσί Ουίλιαμς ήταν ένας από ους μεγαλύτερους Αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα.
Το 1983, στα 71 του, πέθανε μετά από την τυχαία εισπνοή του πλαστικού καλύμματος ενός μπουκαλιού και ασφυκτιώντας ενώ είχε καταναλώσει οινόπνευμα και αμφεταμίνη.

Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον
Ο Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον ήταν ήρωας του πολέμου του 1812 και ο 9ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πέθανε από ένα κρυολόγημα που άρπαξε, ενώ στεκόταν για δύο ώρες στην βροχή, χωρίς πανωφόρι ή καπέλο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ορκωμοσίας του, την μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο των ΗΠΑ. Μετά από τρεις εβδομάδες και ακόμα ασθενής, οι γιατροί του έδωσαν όπιο, καστορέλαιο, βδέλλες και ακόμη ένα φυτό (Virginia snakeweed) που τον οδήγησαν σε παράλυση και επιδείνωσαν την κατάστασή του. Ο θάνατός του ένα μήνα αργότερα, τον έκανε τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που πέθανε κατά τη διάρκεια της θητείας του και τον πρόεδρο με την πιο σύντομη θητεία.

Ζαχαρίας Τέιλορ
Ο Ζαχαρίας Τέιλορ ήταν ήρωας του Μεξικανο-Αμερικάνικου πολέμου και το 1849 έγινε ο 12ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το 1850, ενώ παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 4η Ιουλίου -μιας πολύ ζεστής ημέρας- στο Μνημείο της Ουάσιγκτον -το οποίο ήταν υπό κατασκευή- ο Τέιλορ έφαγε πολλά φρούτα και ήπιε παγωμένο γάλα. Αυτός ο συνδυασμός του προκάλεσε διάρροια και δυσεντερία και πέθανε πέντε ημέρες αργότερα.

Βασιλιάς Ερρίκος Α' της Αγγλίας
Ο Ερρίκος Α' κυβέρνησε την Αγγλία από το 1100 μέχρι τον θάνατό του, 35 χρόνια αργότερα. Θεωρείται ως ένας σκληρός αλλά ικανός βασιλιάς που πολέμησε εναντίον πολλών εισβολέων, αλλά καταπολέμισε και πολλές εξεγέρσεις.
Το 1135, βρισκόμενος σε ένα κυνηγετικό ταξίδι στη Νορμανδία, έφαγε πολλά χέλια, παρά τις προειδοποιήσεις του γιατρού του, και αρρώστησε. Λίγο μετά, πέθανε.

Τύχο Μπράχε
Ο Μπράχε ήταν αστρονόμος, αστρολόγος και αλχημιστής του 16ου αιώνα. Οι παρατηρήσεις του σχετικά με την χαρτογράφηση του νυχτερινού ουρανού ήταν ζωτικής σημασίας και επέτρεψαν στους μελλοντικούς αστρονόμους να κατανοήσουν με ακρίβεια τη θέση του πλανήτη μας στο σύμπαν.
Ο Μπράχε πέθανε το 1601 εξαιτίας των τρόπων του. Ήταν σε ένα συμπόσιο στην Πράγα και αρνήθηκε να φύγει από το τραπέζι για να ανακουφιστεί, καθώς θα αποτελούσε παραβίαση της εθιμοτυπίας. Μετά, πήγε γρήγορα στο σπίτι του και βίωσε οδυνηρό πόνο όταν πήγε να ουρίσει. Πέθανε 11 ημέρες αργότερα από μια ασθένεια της ουροδόχου κύστης.

Χρύσιππος ο Σολεύς


Ο Χρύσιππος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της Στωικής σχολής, θεωρούμενος ως ένας από τους θεμελιωτές της.
Σύμφωνα με τον Διογένη τον Λαέρτιο, έναν βιογράφο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ο Χρύσιππος πέθανε το 206 π.Χ. από τα γέλια όταν είδε ένα μεθυσμένο γαϊδούρι να προσπαθεί να φάει μερικά σύκα, ή κατ' άλλους από ένα αστείο που είπε ο ίδιος.

Σερ Φράνσις Μπέικον
Ο Σερ Φράνσις Μπέικον ήταν επιστήμονας, φιλόσοφος και πολιτικός του 16ου αιώνα.
Το 1626, ο Μπέικον ταξίδευε μέσα στο χιόνι στο Χάιγκεϊτ. Εκεί, σκέφτηκε να δει αν το χιόνι μπορεί να διατηρήσει ή όχι το κρέας. Άφησε την άμαξά του και πήγε στο σπίτι μιας ντόπιας, όπου αγόρασε ένα κοτόπουλο και γέμισε το σφάγιο με χιόνι. Η περίοδος που πέρασε έξω έβλαψε το ανοσοποιητικό του σύστημα και πέθανε από πνευμονία τρεις ημέρες αργότερα.

Βασίλισσα Sunandha
Η Sunanda Kumariratana ήταν βασίλισσα του Σιάμ, της σημερινής Ταϊλάνδης, και σύζυγος του βασιλιά Rama V.
Πνίγηκε το 1880 όταν η βάρκα της της ανατράπηκε ενώ ήταν καθ' οδόν προς το Βασιλικό Παλάτι στο Bang Pa-In. Δεκάδες κόσμου στεκόταν και την έβλεπαν να πνίγεται, καθώς, το να ακουμπήσει κάποιος την βασίλισσα αποτελούσε μεγάλο αδίκημα, έστω και αν θα της έσωζαν τη ζωή.

Αισχύλος


Ο Αισχύλος είναι γνωστός ως ο "Πατέρας της Τραγωδίας".
Σύμφωνα με τον Ρωμαίο ιστορικό Βαλέριους Μάξιμους, ο Αισχύλος πέθανε όταν ένας αετός πήρε μια χελώνα στα νύχια του και βλέποντας το φαλακρό κεφάλι του Αισχύλου ως στρογγυλό βράχο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να σπάσει το κέλυφος του ζώου, την έριξε στο κεφάλι του Αισχύλου και τον σκότωσε.

Βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας
Ο Αδόλφος Φρειδερίκος ήταν βασιλιάς της Σουηδίας στα μέσα του 1700. Μια πολιτική φατρία τον ανέβασε στον θρόνο λόγω της στενής σχέσης του με την αυτοκράτειρα της Ρωσίας, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για να συνταχθεί μια ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ της Σουηδίας και της Ρωσίας εκείνη την εποχή.
Το 1771, ο Φρειδερίκος πέθανε όταν έφαγε ένα τεράστιο γεύμα που αποτελούνταν από αστακούς, χαβιάρι, λάχανο, καπνιστές ρέγγες και σαμπάνια, καθώς και 14 μερίδες γλυκών ρολών σε ένα μπολ με ζεστή κρέμα.

Σέργουντ Άντερσον
Ο Σέργουντ Άντερσον ήταν ένας Αμερικανός μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος.
Στα 64 του, κατάπιε κατά λάθος μια οδοντογλυφίδα ενώ ήταν σε σε μια κρουαζιέρα και έπινε ένα μαρτίνι. Πέθανε το 1941 επειδή η οδοντογλυφίδα έβλαψε τα εσωτερικά του όργανα και προκάλεσε λοίμωξη στο στομάχι του.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου