Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Se5, Ep233
Οι εξωτικές «δίδυμες» παραλίες της Ελλάδας από την Αττική μέχρι το ΙόνιοΠτήση πάνω από την Ανάβυσσο και τον Αγ. Νικόλαο.
Αν και αντικριστές διαφέρουν ακόμα και στη θερμοκρασία - στο: mixanitouxronou.gr


Γλώσσα. Η ομορφότερη φυσική πισίνα (απανεμιά) της ΜεσογείουΑπανεμιά. Αυτή που αναζητούν όλοι. Είτε για να απολαύσουν το μπάνιο τους είτε αυτοί που ταξιδεύουν στη θάλασσα και "δέρνονται" από μια φουρτούνα.
Ποια είναι όμως η ομορφότερη απανεμιά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο;
Δεν είναι άλλη από τη Γλώσσα μια παραλία που βρίσκεται στη σκιά της περίφημης Βοιδοκοιλιάς. Ναι καλά διαβάσατε αυτή η απίστευτα όμορφη και άγνωστη φυσική πισίνα βρίσκεται δίπλα σε μια από της πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.
Οι εικόνες που κατέγραψε το drone μας είναι πραγματικά εκπληκτικές μιας και είχαμε την τύχη να κινηματογραφήσουμε τη συγκεκριμένη παραλία σε μια ημέρα με αυξημένο άνεμο και ενώ το πέλαγος είναι φουρτουνιασμένο και τα κύματα λυσσομανούν στα βράχια εντός της Γλώσσας επικρατεί η απόλυτη απανεμιά.
Τα τελευταία χρόνια, παραθερίζουν στη Γλώσσα πολλοί γυμνιστές, ενώ για τουλάχιστον 16 χρόνια, ζούσε ο περίφημος «Φωτάρας», βυρωνιότης με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, που έμενε σε μια αυτοσχέδια καλύβα τουλάχιστον τους μισούς μήνες του χρόνου....


Η πιο βαθιά σου Ανάσα... στη Στερεά Ελλάδα
Ένα γλυπτό με κύματα που κινούνται
Το πρώτο 4Κ βίντεο από τον ΆρηΔημιουργήθηκε με τη βοήθεια νέων πανοραμικών εικόνων που τραβήχτηκαν από το Curiosity Rover που βρίσκεται πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη.


Ένας πρώην επικεφαλής μεταμφιέσεων της CIA δείχνει μια μάσκα πέντε δευτερολέπτωνΗ Jonna Mendez είναι πρώην επικεφαλής μεταμφιέσεων της CIA. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, επέβλεψε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι κατάσκοποι για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, συμπεριλαμβανομένης μιας μάσκας πέντε δευτερολέπτων, η οποία είχε αντλήσει έμπνευση από το Χόλιγουντ. Η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε για μια περίοδο 10 ετών, επέτρεψε την κίνηση του προσώπου και, σε αντίθεση με τους κινηματογραφικούς ομολόγους της, που απαιτούσαν ώρες στην καρέκλα μακιγιάζ, μπορούσε να φορεθεί και να αφαιρεθεί αμέσως.


Το «μυστικό» του Φίνου: Ποιος ήταν ο άνδρας – μυστήριο στο πορτραίτο που εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες


Ο ηθοποιός που έκανε καριέρα ως... κάδρο. - στο: menshouse.gr


Η γιγάντια αντιδικία που προκάλεσε η γιγάντια τοιχογραφία στην Ομόνοια


Αγωγές, δικαστήρια, δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ των δημιουργών της – Να τι είχε γίνει - στο: mikropragmata.lifo.gr


Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων


Μόλις 18 χιλιόμετρα μακριά από την ομώνυμη πρωτεύουσα του Νομού Καβάλας συναντά κανείς το ιστορικό χωριό των Φιλίππων. Ένα χωριό 900 μόνιμων κατοίκων που αποπνέει σεβασμό σε κάθε σπιθαμή του. Η ιστορικότητα του μέρους προκαλεί δέος στους χιλιάδες επισκέπτες που περιδιαβαίνουν το χωριό σε ετήσια βάση. - στο: maxmag.gr


Πώς η Toblerone έγινε σήμα κατατεθέν των αεροπορικών ταξιδιών


Η ιστορία πίσω από την εμβληματική σοκολάτα με το τριγωνικό σχήμα. - στο: huffingtonpost.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου