Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Παίζοντας μουσική με ένα πιάνο από 3622 τουβλάκια LEGO


Αν κάποιος ασχοληθεί για να φτιάξει κάτι από χιλιάδες κομμάτια LEGO μπορεί να έχει πολλές ώρες ψυχαγωγίας. Όταν όμως τα περισσότερα σετ συναρμολογηθούν, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα άλλο από το να τα κοιτάει. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με το νέο μοντέλο πιάνο της εταιρείας. Μόλις συναρμολογηθεί, αυτό το LEGO σετ είναι ένα πραγματικό όργανο.




Με 3622 κομμάτια και πολλά κινούμενα μέρη, το πιάνο είναι ένα από τα πιο περίπλοκα κομμάτια που έχει δημιουργήσει η γνωστή εταιρεία. Όπως ένα πραγματικό πιάνο, τα στηρίγματα του καπακιού ανοίγουν για να αποκαλύψουν τις περίπλοκες εσωτερικές λειτουργίες του και καθένα από τα 25 πλήκτρα συνδέεται με το δικό του μαλακό σφυράκι, ώστε να μπορεί κανείς να παίζει το όργανο όταν το ολοκληρώσει κομμάτι-κομμάτι. Το μοντέλο διαθέτει επίσης κάλυμμα για τα πλήκτρα που ανοίγει, πετάλια που κινούνται, ρυθμιζόμενο πάγκο και βάση μουσικής.


Αν κάποιος δεν ξέρει να παίζει πιάνο, η LEGO το σκέφτηκε και αυτό. Μπορεί κάποιος να συνδέσει τη δημιουργία του με μια δωρεάν εφαρμογή σε smartphone και να παίξει πέντε τραγούδια. Όσοι ξέρουν να παίζουν, το σετ συνοδεύεται από ένα κομμάτι μουσικής.



από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου