Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Μυστηριώδεις Εξαφανίσεις, Μέρος 3ο: Bobby Dunbar, το αγόρι που εξαφανίστηκε και επέστρεψε ένα άλλο

Το αγόρι που μεγάλωσε ως Bobby Dunbar μαζί με την οικογένειά του

Ο Bobby Dunbar εξαφανίστηκε το 1912. Η επανεμφάνισή του θα οδηγούσε σε μια μάχη επιμέλειας, έναν πιθανώς εσφαλμένα καταδικασμένο άνδρα και μια απίστευτη εξέταση DNA 90 χρόνια αργότερα.



Ένα μικρό παιδί εξαφανίζεται και ολόκληρη η χώρα αρχίζει να το ψάχνει. Τελικά, το παιδί βρίσκεται, επιστρέφει στην οικογένειά η οποία να συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν ήταν δικό τους παιδί. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο ταινίας αλλά ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Λουιζιάνα το 1912, που τελικά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία.

Ο Bobby Dunbar εξαφανίζεται
Στις 23 Αυγούστου του 1912, οι οικογένεια Dunbar πήγε μια ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Swayze στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Εκεί εξαφανίστηκε ο 4χρονος γιος, ο Bobby. Οι γονείς, η Lessie και ο Percy, έψαξαν παντού για το παιδί τους και τελικά κάλεσαν τις αρχές. Η τοπική αστυνομία, και τελικά η πολιτειακή, ξεκίνησαν ένα κυνήγι για να βρεθεί το παιδί. Έπιασαν και τεμάχισαν αλιγάτορες και έριξαν δυναμίτη στη λίμνη ελπίζοντας ότι θα έβγαινε το σώμα στην επιφάνεια. Χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Οκτώ μήνες μετά, οι Dunbars είχαν καλά νέα. Ένα αγόρι, που ταίριαζε στην περιγραφή του γιου τους, βρέθηκε στο Μισισίπι. Είχαν δει έναν περιπλανώμενο τεχνίτη, κάποιον William Cantwell Walters, μαζί με το αγόρι. Όταν ρωτήθηκε από τις αρχές, ισχυρίστηκε ότι το αγόρι ήταν ο Charles Bruce Anderson, το νόθο παιδί του αδελφού του και μιας γυναίκας που είχε εργαστεί για την οικογένειά του, την Julia Anderson. Ισχυρίστηκε ότι η Julia είχε αφήσει το αγόρι -στο οποίο αναφερόταν ως Bruce- να το προσέχει εκείνος, ενώ εκείνη έψαχνε για δουλειά. Πολλοί κάτοικοι της πόλης υποστήριξαν την ιστορία του Walters, αλλά η αστυνομία τον συνέλαβε και πήρε το αγόρι.

Μέχρι και σήμερα, η επανένωση του αγοριού με τους Dunbars παραμένει υπό αμφισβήτηση. Μία εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ήταν μια χαρούμενη κατάσταση και ότι το αγόρι φώναξε αμέσως "μαμά" όταν είδε την Lessie. Άλλοι ισχυρίζονται ότι τόσο η Lessie όσο και ο Percy δίστασαν να επιβεβαιώσουν ότι το αγόρι ήταν ο Bobby.

Την επόμενη μέρα, οι οικογένεια πήρε το παιδί στο σπίτι για μια νύχτα. Ενώ η Lessie του έκανε μπάνιο, δήλωσε ότι είδε ελιές και σημάδια στο σώμα του που επιβεβαίωναν ότι ήταν ο γιος της. Έτσι η αστυνομία επέτρεψε στους Dunbars να πάρουν τον μικρό Bobby στο σπίτι οριστικά.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε η ίδια η Julia Anderson και υποστήριξε τους ισχυρισμούς του Walters, ότι δηλαδή το παιδί ήταν δικό της. Είπε ότι είχε επιτρέψει στον Walters να τον προσέχει για λίγες μέρες ενώ εκείνη έψαχνε για δουλειά και ότι αυτές οι λίγες μέρες είχαν γίνει μήνες όταν δεν μπόρεσε να βρει κανένα.

Τότε η αστυνομία κάλεσε τους Dunbars και έβαλαν τον Bobby μαζί με άλλα παιδιά σε μια σειρά για να δει αν η Julia θα μπορούσε να τον αναγνωρίσει. Δεν τα κατάφερε. Ρώτησε αν ήταν το αγόρι που είχε βρεθεί, αλλά όταν δεν της δόθηκε απάντηση, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρη.

Ωστόσο, επέστρεψε την επόμενη μέρα ισχυριζόμενη ότι, στην πραγματικότητα, ήταν πεπεισμένη ότι το αγόρι που αναγνωρίστηκε ως Bobby Dunbar ήταν στην πραγματικότητα ο γιος της, Bruce. Τα νέα -ότι την προηγούμενη μέρα ήταν διστακτική- είχαν ήδη διαδοθεί και ότι το αγόρι ζούσε καλά με τους Dunbars. Τα δικαστήρια δίστασαν να επαναφέρουν την υπόθεση.

Μη μπορώντας να πληρώσει για δίκη, η Anderson επέστρεψε στο σπίτι της στην Βόρεια Καρολίνα, αφήνοντας το αγόρι στους Dunbars.

Η ζωή με τους Dunbars και μια μοιραία καταδίκη

Γραφικό εφημερίδας με τον πραγματικό Bobby Dunbar (αριστερά) και τον William Walters (δεξιά)

Σε αυτό το σημείο, οι Dunbars ήταν απόλυτα σίγουροι ότι το παιδί που βρέθηκε ήταν ο Bobby. Είχε επιστρέψει στο σπίτι του και έχει εγκλιματιστεί καλά, έπαιζε με τα αδέλφια του και έδειχνε σημάδια να θυμάται πράγματα στο σπίτι. Εξαιτίας αυτού, ο Walters καταδικάστηκε για απαγωγή και πέρασε δύο χρόνια στην φυλακή προτού ασκήσει έφεση. Λόγω του κόστους της πρώτης δίκης, το δικαστήριο αρνήθηκε να τον δικάσει ξανά αντί να τον αποφυλακίσει. Μέχρι το τέλος της ζωής του, επέμενε για την αθωότητά του.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Bobby προσαρμόστηκε καλά στην οικογένειά του. Μεγάλωσε, παντρεύτηκε, απέκτησε τέσσερα παιδιά και πέθανε το 1966. Παρόλο που του είχαν πει τα όσα είχαν συμβεί στην παιδική του ηλικία, τα μέλη της οικογένειάς του έλεγαν ότι πάντα υποστήριζε ότι ήξερε ποιος ήταν και ότι ήταν ο Bobby Dunbar.

Η εξέταση DNA
Το 2004, ο Bob Dunbar Jr., γιος του Bobby Dunbar, συμφώνησε σε μια εξέταση DNA. Η κόρη του, η Margaret Dunbar Cutright, ερέυνησε τα γεγονότα και ήθελε να αποδείξει για πάντα ότι ο παππούς της ήταν ο Bobby Dunbar. Το DNA του Bob Dunbar Jr. συγκρίθηκε με το DNA του ξαδέλφου του, του γιου του μικρότερου αδελφού του Bobby Dunbar.

Το τεστ ήταν καθοριστικό: ο Bob Dunbar Jr. δεν είχε καμία σχέση εξ αίματος με κανένα μέλος της οικογένεια Dunbar.

Όλα αυτά τα χρόνια πριν, το αγόρι που οι Dunbars διεκδίκησαν ως Bobby Dunbar ήταν στην πραγματικότητα ο Bruce, γιος της Julia Anderson. Η οικογένεια Anderson ενθουσιάστηκε καθώς ένιωσαν ότι η εξέταση δικαιολογούσε τους ισχυρισμούς τους. Αλλά και η οικογένεια Walters ήταν ενθουσιασμένη, καθώς τα στοιχεία δικαίωσαν τον William.

Όσο για τον πραγματικό Bobby Dunbar, η μοίρα του είναι ακόμα άγνωστη. Η Margaret πιστεύει ότι το παιδί έπεσε στη λίμνη και, είτε πνίγηκε, είτε το έφαγαν οι αλιγάτορες. Κάποιοι δημοσιογράφοι πίστευαν ότι η Lessie και ο Percy Dunbar κάτι είχαν κάνει με τον γιο τους και χρησιμοποίησαν τον Bruce Anderson για να καλύψουν τις πράξεις τους.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι βρήκαν ίχνη που οδηγούσαν μακριά από τη λίμνη και ότι άκουσαν τους ντόπιους να λένε για ένα ύποπτο άντρα που μετέφερε ένα παιδί. Όμως, οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Το μυστήριο παραμένει άλυτο μέχρι και σήμερα.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου