Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Μοιάζει με ένα απλό γραφείο αλλά είναι ένα μουσικό όργανο και είναι γεμάτο μυστικά


Ο Kagen Sound είναι ένας καλλιτέχνης και αυθεντία ξυλουργός στο Ντένβερ του Καναδά.

Το "Pipe Organ Desk" του Kagen είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο (μέχρι και την τελευταία βίδα) και διαθέτει μια οκτάβα λειτουργικών σωλήνων που λειτουργούν πιέζοντας τα συρτάρια και κατευθύνοντας τον αέρα στους σωλήνες του μουσικού οργάνου.



Επίσης, διαθέτει και ένα μυστικό τραγούδι, που αν παιχτεί σωστά, ανοίγει ένα πολύ ιδιαίτερο διαμέρισμα... Το γραφείο περιέχει πάνω από 20 γρίφους και κρυμμένα διαμερίσματα γεμάτα με ενδείξεις για να λυθεί η μυστική μελωδία.

Είναι ένας γρίφος, γραφείο και μουσικό όργανο μαζί, όλα σε ένα.


Τι τον ενέπνευσε

"Είχα δημιουργήσει ένα κουτί-γρίφο που ανοίγει μόνο όταν παιχτεί μια συγκεκριμένη μελωδία. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με ένα γραφείο. Σε αυτήν την περίπτωση, η μουσική προέρχεται από την κίνηση του αέρα που δημιουργείτε φυσικά κάθε φορά που ανοίγει ή κλείνει ένα συρτάρι".

Πόσο του πήρε να το κατασκευάσει

"Χρειάστηκα πέντε χρόνια. Ο πρώτος χρόνος πέρασε σχεδιάζοντας και συλλέγοντας την ξυλεία. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να την προτυποποίηση και την βελτίωση των πολύπλοκων μηχανισμών, καθώς και για να μάθω τις ιδιότητες των ξύλων.

Είναι όλα από ξύλο

"Μου αρέσει η ιδέα ότι κάτι είναι 'καθαρό'. Όταν ήμουν μικρό παιδί αγαπούσα τα origami. Ήταν εκπληκτικό το πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με μόλις ένα κομμάτι χαρτί. Νιώθω μεγάλο σεβασμό για πράγματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ένα και μόνο υλικό.


Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση όταν δημιουργούσε το Pipe Organ Desk

"Αποδείχθηκε ότι δούλευα 2 υλικά για το γραφείο. Το ξύλο και τον αέρα. Αυτό δεν ήταν σαφές από την αρχή. Ήξερα πώς να φτιάξω τους αεραγωγούς και τους διακόπτες από το ξύλο και υπέθεσα ότι ο αέρας που ρέει μέσω αυτών θα συνεργαστεί. Πολλά πρωτότυπα αργότερα, μου έγινε σαφές ότι ο αέρας έχει δική του 'προσωπικότητα'. Δεν ρέει πάντα απευθείας μέσω μιας διόδου, έχει δίνες όπως ένα ποτάμι.

Η μυστική μελωδία μπορεί να αλλάξει, ποια είναι όμως η "πρωτότυπο" μελωδία που επέλεξε

"Η αρχική μελωδία επιλέχτηκε από τον προστάτη του γραφείου. Είναι μυστική.

Το γραφείο διαθέτει πάνω από 20 διαφορετικούς γρίφους

"Υπάρχουν πολλά κρυμμένα κουμπιά, ορισμένα συρτάρια ανοίγουν μόνο μερικώς σε πρώτο στάδιο και αργότερα αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Μερικοί γρίφοι μετατρέπουν τα σχέδια σε νέα σχέδια. Υπάρχουν μέρη του γραφείο που δεν λειτουργούν μέχρι να τοποθετηθεί το σωστό κομμάτι ξύλου στο σωστό σημείο".

Ένα κλασικό όργανο που τον εντυπωσίασε

"Το έπιπλο που είχε φτιάξει ο David Roentgen στα τέλη του 1700. Δείτε βίντεο των επίπλων του (κάτω). Πάνω από 200 χρόνια πριν, πήγε τα μηχανική έπιπλα σε άλλο επίπεδο.



Η πνευματική κάρτα μνήμης και οκτάβα του οργάνου. Η κάρτα μνήμης μπορεί να επαναπρογραμματιστεί για να διαβάσει ένα διαφορετικό τραγούδι. Τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη ροή του αέρα από τα συρτάρια και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μασίφ ξύλο.


Η τελική μορφή της πνευματικής κάρτα μνήμης.


Ξύλινες υποδοχές αέρα μέσα στο γραφείο.


Αν ρυθμιστούν αυτά τα ξύλινα μπλοκ στο πίσω μέρος της κάρτας μνήμης αλλάζει ο τόνος που διαβάζει. Τα σκούρα μπλοκ αντιπροσωπεύουν τις νότες του τραγουδιού.


Το στόμιο ενός σωλήνα του μουσικού οργάνου. Μπορεί να ρυθμιστεί για να παίζει οποιαδήποτε νότα μέσα σε μια οκτάβα.


Όλα τα μεγάλα συρτάρια έχουν γρίφους. πρέπει κάποιος να λύσει αυτούς τους γρίφους για να ανοίξει τα άλλα συρτάρια ή για να βρει τα μυστικά διαμερίσματα.


Ένα από τα πιο δύσκολα συρτάρια-γρίφους.


Ένα μυστικό κουμπί ανοίγει το κέντρο του γραφείου αποκαλύπτοντας μια σκακιέρα. Αν βρει κανείς τον τρόπο να αλλάξει το βασικό μοτίβο, τα συρτάρια στο κέντρο ξεκλειδώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου