Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μερικά από τα πιο όμορφα εγκαταλελειμμένα μέρη του κόσμου


 
Έχουν κάτι το τρομακτικό, αλλά και κάτι, αναμφισβήτητα, το εντυπωσιακό.



Craco, Ιταλία (φωτογραφία πάνω)
Παρά το ότι υπάρχει από το 540, ο περισσότερος πληθυσμός της πόλης το εγκατέλειψε τον 20ο αιώνα λόγω της φτωχής γεωργίας, μιας κατολίσθησης το 1963 και μιας πλημμύρας το 1972. Τώρα είναι μια αρχαία τοποθεσία τόσο εντυπωσιακή που χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό στην ταινία τα Πάθη του Χριστού.
 
 
Εκκλησία του Αγ. Νικολάου


Η πλημμυρισμένη εκκλησία του Αγ. Νικολάου βρίσκεται στη λίμνη Μαύροβου στα Σκόπια. Η καταστροφή έγινε σκόπιμα. Η λίμνη δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και η εκκλησία και το χωριό γύρω της απλά βυθίστηκαν για χάρη της προόδου.


Νησί Gougi


Το ψαροχώρι στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας δεν είναι μια φυσιολογικά ξεχασμένη πόλη. Τα κτίρια καλύπτονται από κισσό και πράσινο ενώ το μέρος είναι τόσο ήσυχο και εντυπωσιακό.


Κάστρο Miranda


Χτισμένο το 1866, αυτό το παραμυθένιο κάστρο στο Βέλγιο, είχε σκοπό να είναι θερινή κατοικία, αλλά ο σχεδιαστής του πέθανε πριν την ολοκλήρωσή του το 1907. Στη συνέχεια, κατελήφθη από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε θερινή κατασκήνωση για 20 χρόνια και τελικά το 1991 εγκαταλείφθηκε επειδή ήταν υπερβολικά δαπανηρό να συντηρηθεί.


Kolmanskop, Ναμίμπια


Αυτή η πόλη ιδρύθηκε στην έρημο Ναμίμπ το 1908, όταν κάποιος βρήκε ένα διαμάντι στην περιοχή, αλλά εγκαταλείφθηκε το 1954, μιας και είχαν εξαντληθεί οι πόροι. Τα σπίτια που έμειναν, γεμίζουν πλέον με άμμο, ένα παράξενο αλλά εντυπωσιακό θέαμα.


Κάστρο Kilchurn


Αυτό το σκοτσέζικο κάστρο χτίστηκε στα μέσα του 1400 και ήταν έδρα μερικών από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας. Ωστόσο, εγκαταλείφθηκε το 1700 και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο φωτογραφημένα κάστρα, προφανώς λόγω της εντυπωσιακής τοποθεσίας του.


Λιβίσι (Kayaköy), Τουρκία


Το Λιβίσσι, ή Λειβίσσι και Λεβίσσι, είναι χωριό 8 χλμ νότια της Μάκρης (Φετίγιε) στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπου ζούσαν Έλληνες της Ανατολίας μέχρι περίπου το 1923, οπότε και εγκαταλείφθηκε λόγω της Ανταλλαγής Πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το χωριό-φάντασμα, που διατηρείται πλέον ως μουσείο, αποτελείται από εκατοντάδες κατοικίες και δύο εκκλησίες, οι οποίες καλύπτουν ένα μικρό μέρος βουνοπλαγιάς και χρησιμεύουν ως τόπο στάθμευσης για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Φετίγιε και το Ολουντενίζ


Μια βίλα στη λίμνη Κόμο


Αν και η ιστορία αυτού του παμπάλαιου αρχοντικού που βρίσκεται στα βουνά της λίμνης Κόμο δεν είναι σίγουρη, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι χτίστηκε το 1800 και σύμφωνα με φήμες εγκαταλείφθηκε λόγω ενός φόνου ή μιας αυτοκτονίας.


Μοναστήρι Allerheiligen


Ο Μέλας Δρυμός (Schwarzwald) είναι ένα μεγάλο δάσος στη νοτιοδυτική Γερμανία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο δυτικά και τις πηγές του Δούναβη νότια. Το μοναστήρι χτίστηκε αρχικά σαν εκκλησία το 1192. Έχει χτυπηθεί από κεραυνό και κάηκε τρεις φορές από τότε, γι' αυτό και εγκαταλείφθηκε.


Κάστρο Bodiam


Αυτό το κάστρο με την τάφρο χτίστηκε τον 14ο αιώνα, στο ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας από έναν ιππότη που ήθελε να προστατεύσει την περιοχή από τους Γάλλους στον Εκατονταετή Πόλεμο. Τελικά το κάστρο εγκαταλείφθηκε και σήμερα είναι τουριστικό αξιοθέατο ανοικτό για το κοινό.

από: elledecor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου