Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ένα μουσείο με την μεγαλύτερη συλλογή μολυβένιων στρατιωτών


Το L’Iber Museo de los Solditos de Plomo ισχυρίζεται ότι έχει τη μεγαλύτερη συλλογή μολυβένιων στρατιωτών του κόσμου, με πάνω από ένα εκατομμύρια μικροσκοπικές φιγούρες. Πρόκειται για ένα μουσείο που βρίσκεται σε ένα όμορφο παλάτι σε έναν από τους πιο λαοφιλείς δρόμους της Βαλένθια στην Ισπανία.Δείτε ακόμη:
Μια αναπαράσταση της Μάχης του Βατερλώ
Μικρά θαύματα: Πέντε από τα καλύτερα διοράματα του κόσμου


Τα διάφορα τμήματα της συλλογής του μουσείου βρίσκονται σε πάνω από μια ντουζίνα δωμάτια οργανωμένα ανά χρονική περίοδο. Υπάρχουν δωμάτια αφιερωμένα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ναπολέοντα και την αρχαία Ρώμη. Μπορεί κανείς να βρει σχεδόν κάθε είδος στρατιώτη που μπορεί να φανταστεί: Αμερικανοί του Εμφυλίου, αρχαίοι Αιγύπτιοι, προϊστορικοί κυνηγοί που καταβάλλουν ένα μαμούθ, πολεμιστές του Μεσαίωνα που πολιορκούν τα τοιχώματα μιας πόλης, κ.ά.


Σε ένα δωμάτιο, υπάρχει μια αναπαράσταση την Μάχης της Αλμάνσα (στην επαρχεία της Αλμπαθέτε), μιας από τις μάχες -η πιο αποφασιστική- του Πολέμου της Ισπανικής Διαδοχής (πρόκειται για τη διαμάχη μεταξύ των Βουρβόνων της Γαλλίας και των Αψβούργων της Αυστρίας. Έτσι, από τη μια ήταν οι Ισπανοί του Φιλίππου και το Βασίλειο της Γαλλίας και από την άλλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγεμόνες). Χιλιάδες φιγούρες έχουν αναπτυχθεί σε ένα τεράστιο χώρο με ποτάμια, δέντρα, λόφους και δρόμους. Αν κανείς γνωρίζει να ξεχωρίζει τους στρατούς θα διακρίνει το πορτογαλικό πεζικό από το ιρλανδικό σύνταγμα, καθώς και τους Ολλανδούς, τους Γάλλους και τους Άγγλους με τις ακριβείς στολές στολές.


Πίσω από το μουσείο κρύβεται ο Don Álvaro Noguera Giménez (1939-2006), ένας από τους σημαντικούς επιχειρηματίες του 20ου αιώνα της Βαλένθια. Η συλλογή του ιδίου βρίσκεται μέσα στις επιβλητικές αίθουσες του γοτθικού παλατιού του Malferit, μιας κλασικής οικίας της Βαλένθια.
από: valencia for 91 days

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου