Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εικονική αναζήτηση της θεάς Αθηνάς

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μία επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μεγαλείο των εκθεμάτων του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα έχει γνωρίσει και καλά. Γι' αυτό το λόγο σύγχρονες εφαρμογές, όπως οι ψηφιακές, μπορούν να δώσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για τα μνημεία που στεγάζονται στο περίφημο Μουσείο και τα οποία, όσες φορές και να τα παρατηρήσει κανείς, σίγουρα κάποια θα του έχουν ξεφύγει.

Η ψηφιακή εφαρμογή «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη διεύθυνση www.acropolis-athena.gr, έχει αυτόν τον στόχο. Δηλαδή, να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη θεά της σοφίας, του πολιτισμού και των τεχνών, η οποία ως όνομα, παράδοση και καλλιτεχνική παράσταση κυριαρχούσε παντού, κυρίως όμως στην Αθήνα και την Ακρόπολη, όπου λατρευόταν με πολλές διαφορετικές μορφές και ιδιότητες.

Η περιήγηση ξεκινά εικονικά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί ο χρήστης, ακολουθώντας μία δέσμη φωτός, αναζητεί και παρατηρεί τα επιλεγμένα εκθέματα της θεάς Αθηνάς.

πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου