Σε όλο τον κόσμο, σε μέρη όπως το Homestead στη Φλόριντα ή το Yonaguni της Ιαπωνίας υπάρχουν μνημεία και ερείπια η προέλευση των οποίων καλύπτονται από μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει γιατί είχε χτιστεί το Στόουνχεντζ, πως βρέθηκαν μερικά ερείπια στα βάθη των ωκεανών ή ποιος ζήτησε να φτιαχτεί ένα μετά την αποκάλυψη μνημείο σε έναν απομακρυσμένο λόφο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.
Μνημείο με οδηγίες για τους επιζήσαντες της Αποκάλυψης (φωτογραφία πάνω)
Σε ένα άγονο ύψωμα στην βορειοδυτική Τζόρτζια υπάρχει ένα από τα πιο μυστήρια και παράξενα μνημεία του κόσμου. Μόνο που δεν είναι αρχαίο. Είναι γνωστό ως "Georgia Guidestones" (Οι Πέτρες με Οδηγίες της Τζόρτζια). Στην παράξενη κατασκευή με τις πέντε πέτρινες πλάκες -σχεδόν πέντε μέτρων η καθεμία-, είναι χαραγμένες οδηγίες σε οκτώ γλώσσες –ανάμεσα τους και τα ιερογλυφικά της Αιγύπτου, τα Χίντι και τα Σουαχίλι– για τους επιζήσαντες μετά την Αποκάλυψη που θα θελήσουν να ξαναφτιάξουν τον πολιτισμό. Είναι προσανατολισμένο στην πορεία του Ήλιου και έχει τρύπες που επιτρέπουν στους παρατηρητές τον Πολικό Αστέρα. Η κατασκευή είναι δημιουργία μιας ανώνυμης ομάδας, της οποίας η ταυτότητα αποτελεί μυστήριο.
Το Στόουνχεντζ της λίμνης Μίσιγκαν
Μια ομάδα ερευνητών, ενώ χρησιμοποιούσαν ένα σόναρ για να ελέγξουν το βυθό της λίμνης Μίσιγκαν για ναυάγια έμειναν κατάπληκτοι όταν βρήκαν κάτι σαν το Στόουνχεντζ, 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης. Κάποιες από τις πέτρες σχηματίζουν κύκλο και σε μια φαίνονται σκαλίσματα μαστόδοντα. Ο σχηματισμός μπορεί να είναι και 10.000 χρόνων παλιό.
Υποβρύχια ερείπια στην Ιαπωνία
Στην νότια ακτή της πόλης Yonaguni στην Ιαπωνία, βρίσκονται μερικά ερείπια που υπολογίζεται πως είναι 8.000 χρόνων παλιά. Αν και κάποιοι πίστευαν πως είναι αποτέλεσμα γεωλογικών φαινομένων, έχει επιβεβαιωθεί πως είναι έργα ανθρώπου. Ανακαλύφθηκε από ένα δύτη το 1995 που απομακρύνθηκε από την ακτή της Οκινάουα με μια κάμερα στο χέρι.
Τα υποβρύχια θαύματα της Αλεξάνδρειας
Στις ακτές της Αλεξάνδρειας βρίσκονται τα ερείπια αυτού που πιστεύεται πως είναι το παλάτι της Κλεοπάτρας. Πιστεύεται πως υπεύθυνος του καταποντισμού ήταν ένας σεισμός πριν από 1.500.
Το μυστηριώδες Baalbek
Ο μεγαλύτερος ρωμαϊκός ναός δεν βρίσκεται στην Ιταλία, αλλά στην πόλη Baalbek του Λίβανο. Ο ναός καταστράφηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Θεοδόσιο, αλλά 6 από τις 54 αρχικές κολώνες του ακόμα στέκονται αγέρωχες, παρά και τους πολέμους που έχει δει η περιοχή. Κανείς δεν ξέρει τι έκανε τους Ρωμαίους να χτίσουν τον πιο μεγαλοπρεπή τους ναό σε αυτήν περιοχή.
Τρεις αρχαίοι μεγαλιθικοί κύκλοι
Στη νότια Τουρκία, λίγα πριν τα σύνορα με την Συρία, υπάρχουν τρεις μεγαλιθικοί κύκλοι, χιλιάδες χρόνια πιο αρχαίοι από τον πρώτο κύκλο του Στόουνχεντζ. Οι κύκλοι κατασκευάστηκαν από μια κοινότητα κυνηγών. Οι τρεις κύκλοι στο Göbekli Tepe θάφτηκαν για άγνωστους λόγους. Κάποιοι πιστεύουν πως εδώ βρισκόταν ο Κήπος της Εδέμ.
Νησί του Πάσχα
Το Νησί του Πάσχα, γνωστό και σαν Rapa Nui ή Isla de Pascua, είναι ένα νησί της Πολυνησίας στον νοτιοανατολικό Ειρηνικό, γνωστό για τα μνημειακά αγάλματα που βρίσκονται εκεί που δημιουργήθηκαν από τους Rapanui. Τα moai, όπως ονομάζονται, ήταν μέρος της προγονικής λατρείας των κατοίκων του νησιού και σκαλίστηκαν από το 1250 μέχρι το 1500. Το βαρύτερο moai ζυγίζει 86 τόνους. Τα μισά moai βρίσκονται στο Rano Raraku, το κυρίως λατομείο των moai.
Στόουνχεντζ
Βρίσκεται στην Αγγλική κομητεία του Γουΐλτσιρ. Πιστεύεται πως κατασκευάστηκε γύρω στο 2500 π.Χ. αλλά ανακατασκευάστηκε μέσα σε μια περίοδο 1400 χρόνων. Κανείς δεν ξέρει τη χρήση αυτού του προϊστορικού μνημείου.
Μάτσου Πίτσου
Είναι πιο καλοδιατηρημένη πόλη των Ίνκα, πάνω στις Περουβιανές Άλπεις, σε ένα μέρος πολύ καλά κρυμμένο από τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Ήταν ξεχασμένο για πολλούς αιώνες και το ξανα-ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Χίραμ Μπίνγκαμ το 1911. Οι ερευνητές πιστεύουν πως χτίστηκε το γύρω στα 1450 μ.Χ. σαν μέρος για να ξεκουράζεται ο Pachacuti και μάλλον ήταν μικρό για τα δεδομένα των Ίνκα.
Τα ερείπια της Ζιμπάμπουε
Ελάχιστοι γνωρίζουν πως το όνομα της Ζιμπάμπουε προήλθε από τα ερείπια που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Τα "Great Zimbabwe Ruins" είναι οι πιο παλιές και μεγαλύτερες κατασκευές στη νότια Αφρική και στην ακμή τους πιστεύεται πως φιλοξενούσαν μέχρι και 18.000 κατοίκους. Καταλαμβάνουν έκταση 7.284 τετ. χλμ και η κατασκευή τους ξεκίνησε τον 11ο αιώνα. Κανείς δεν ξέρει γιατί τελικά εγκαταλείφθηκε.
Τα ερείπια του Chavín de Huantar στο Περού
Ενώ δεν είναι τόσο διάσημα όσο το Μάτσου Πίτσου, τα ερείπια Chavín de Huantar είναι και αυτά Μνημείο Παγκόσμιο Κληρονομιάς, με ερείπια και κατασκευές, δημιουργήματα ενός πολιτισμού πριν των Ίνκα, των Chavín, γύρω στο 900 π.Χ. Το μέρος ήταν μέρος λατρείας. Είναι άγνωστο γιατί εξαφανίστηκε ο πολιτισμός των Chavín.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου