Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στη Βουλή με το Photoshop!

Μέρες που είναι και όλοι μας λίγο-πολλοί στολίζουμε ή στολίσαμε τα σπίτια μας, πάμε να στολίσουμε και τη Βουλή! Κρίμα και άδικο για τον Οίκο της Δημοκρατίας (λέμε τώρα) να μένει μουντός τέτοιες μέρες! Οπότε λέω να βάλουμε μερικά λαμπάκια στη Βουλή για στολισμό.

Πέρα από την πλάκα, σήμερα θα δούμε πως μπορούμε απλά και γρήγορα να κάνουμε μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί μέρα να φαίνεται σαν νύχτα και πως μπορούμε να δουλέψουμε με τα brushes.


Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS5

Βρήκα μια φωτογραφία της Βουλής (πηγή).

Αφού την άνοιξα στο photoshop, έκοψα με το Crop Tool (C) το κάτω μέρος με την ημερομηνία και την περιέστρεψα -γιατί γέρνει λίγο- με το Transform (Ctrl+T) -> Rotate, η φωτογραφία είναι όπως την θέλω.


Επιλέγουμε τον ουρανό -πολύ γρήγορα με το Magic Wand Tool (W). Με τον ουρανό ακόμα επιλεγμένο, δημιουργούμε ένα νέο άδειο layer (Shift+Ctrl+N). Πάμε Edit -> Fill (Shift+F5) και γεμίζουμε το νέο layer με την επιλογή του ουρανού με 50% Gray.



Τώρα θα δημιουργήσουμε αστέρια στον ουρανό.

Πάμε Filter -> Noise -> Add Noise και δίνουμε Amount: 100%, κλικ στο Gaussian και στο Monochromatic.

Μετά Filter -> Blur -> Gaussian Blur και δίνουμε Radius 1 px.

Πάμε Image -> Adjustments -> Levels (Ctrl+L) και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται στην εικόνα.


Τώρα θα "σκοτεινιάσουμε" την υπόλοιπη εικόνα για να φαίνεται σαν νύχτα. Από το Layer -> New Adjustment Layer -> Levels ή στο κάτω μέρος της παλέτας των layer, το εικονίδιο "Create new fill or adjustments layer", επιλέγουμε το Levels.


Τη νύχτα τα χρώματα δεν είναι τόσο φωτεινά οπότε για να το διορθώσουμε και αυτό, πάμε Layer -> New Adjustment Layer -> Hue/Saturation ή από το κάτω μέρος της παλέτας των layer, το εικονίδιο "Create new fill or adjustments layer" το Hue/Saturation. Δίνουμε τιμή στο Saturation -20.

Πάμε να βάλουμε τα λαμπάκια.

Δημιουργούμε ένα νέο κενό layer, πάνω απ' όλα τα άλλα. Προσέχουμε το foreground color να είναι το λευκό.


Επιλέγουμε το Brush Tool (B), μια μικρή βούρτσα με μέγεθος 9 px, hardness 100% και opacity 100%. Ανοίγουμε τα brush settings και δίνουμε τις τιμές που φαίνονται παρακάτω:



Επιλέγουμε που θέλουμε να βάλουμε λαμπάκια, κάνουμε ένα κλικ και με το shift πατημένο ξανακάνουμε κλικ. Έτσι έχουμε μια ευθεία γραμμή με "λαμπάκια".


Πάμε να κάνουμε φωτεινά τα λαμπάκια μας. Πάμε στο κουμπί "Add a layer style" στο κάτω μέρος της παλέτας των layer ή διπλό κλικ στο thumbnail του layer και επιλέγουμε το Outer Glow, όπου δίνουμε τις τιμές:


Θα δώσουμε και σκιά, αλλά όχι τη γνωστή σκιά:


Λέω να βάλουμε μερικά λαμπάκια και στις κολώνες. Δημιουργούμε ένα νέο κενό layer. Επιλέγουμε μια μικρότερη βούρτσα (1 px) και ανοίγουμε πάλι το Brush Settings, δίνουμε τις παρακάτω τιμές:



Και "στολίζουμε".

Για να γίνουν πιο φωτεινά τα λαμπάκια απλά κάνουμε μερικά αντίγραφα (Ctrl+J) του layer με αυτά τα λαμπάκια -2 με 3 είναι αρκετά- και στο τελευταίο αλλάζουμε το blending mode σε Overlay.

Πρέπει να κάνουμε και πιο φωτεινές τις περιοχές που είναι τα λαμπάκια. Οπότε ενεργοποιούμε το Adjustments Layer Level που είχαμε φτιάξει πιο πριν, επιλέγουμε μια νέα απαλή βούρτσα (hardness: 0%) και opacity 50%, και περνάμε τις περιοχές που βάλαμε λαμπάκια.


Για τελείωμα, με την ίδια βούρτσα αλλά με μικρότερο opacity (30-40%) περνάμε και τις γύρω περιοχές...

Και η Βουλή στολίστηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου