Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Metropolitan Museum of the Arts στη Νέα Υόρκη


Το Μουσείο συνεχίζει μια μακρά παράδοση με την παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του. Μια Ναπολιτάνικη σκηνή της Γέννησης του 18ου αιώνα, με πολλές φιγούρες και αγγέλους να αιωρούνται, στολίζουν το έλατο που φωτίζεται με κεριά. Η μουσική και διάφορες τελετές προσθέτουν στην όλη σκηνή.




Η ετήσια έκθεση των Χριστουγέννων -από 20 Νοεμβρίου του 2012 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου του 2013- είναι το αποτέλεσμα της γενναιοδωρίας, του ενθουσιασμού, της αφοσίωσης της Loretta Hines Howard, ο οποία άρχισε να συλλέγει φιγούρες το 1925.


Η έκθεση άνοιξε πρώτη φορά στο κοινό το 1957, όταν εκτέθηκε για πρώτη φορά η συλλογή της Howard. Πάνω από 200 Ναπολιτάνικες φιγούρες του 18ου αιώνα δωρίστηκαν στο Μουσείο από την Loretta Hines Howard με αρχή το 1964, και από τότε η έκθεση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.


Το δέντρο είναι διακοσμημένο με χερουβείμ και περίπου 50 αγγέλους. Στη βάση του εμφανίζονται στοιχεία από τα Ναπολιτάνικα Χριστούγεννα του 18ου αιώνα. Η Γέννηση, με τους βοσκούς και τα κοπάδια τους, η πομπή των τριών Μάγων και οι εξωτικά ντυμένοι ακόλουθοι τους και τέλος οι αστοί και οι αγρότες. Η σκηνή ολοκληρώνεται από διάφορα ζώα -πρόβατα, κατσίκες, άλογα, μια καμήλα και έναν ελέφαντα- τα ερείπια ενός ρωμαϊκού ναού, πολλά γραφικά σπίτια και ένα τυπικό ιταλικό σιντριβάνι με ένα λιοντάρι για βρύση.





πηγή: Metropolitan Museum of the Arts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου