Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος μας ανάποδα!


Όπως όλοι μας μάθαμε στο σχολείο, το 70% της επιφάνειας Γης είναι καλυμμένο με νερό, ενώ μόνο το 30% είναι στεριά. Πως θα ήταν αν τα πάντα ήταν ανάποδα; Πως θα ήταν δηλαδή αν η στεριά ήταν θάλασσα και το ανάποδο;Αυτό ακριβώς δείχνει ο χάρτης που έφτιαξε ο γραφίστας Vlad Gerasimov.

Στο εσωτερικό της Κίνας υπάρχει μια φάλαινα, ένα ιστιοφόρο βρίσκεται του Βραζιλιάνικου Ωκεανού, στη Σιβηρία υπάρχει ένα κοπάδι από ψάρια κ.ο.κ.

Οι ωκεανοί σ' αυτόν τον χάρτη είναι ο Μεγάλος Ασιατικός Ωκεανός -ο μεγαλύτερος του "κόσμου"-, ο Αφρικανικός, ο Βραζιλιάνικος, ο Ηνωμένος και ο Ανταρκτικός. Μέσα στους ωκεανούς υπάρχουν μεγάλα νησιά, που στον κόσμο μας είναι λίμνες: το νησί Βαϊκάλη, το νησί Κασπία (χωρίς όνομα), ένα ακόμα χωρίς όνομα στην Αφρική, που μάλλον είναι η λίμνη Βικτόρια ή καλύτερα... το νησί Βικτόρια, τα Μεγάλα νησιά (στη θέση των Μεγάλων Λιμνών στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά) κ.ά.

Τα Όρη του Κόλπου (Gulfstream Mountains) είναι η ραχοκοκκαλιά των Βορειοατλαντικών Πολιτειών (North Atlantic States), ενώ στο νότο βλέπουμε το Νοτιοατλαντικό Βασίλειο (South Atlantic Kingdom), με την πόλη Αγιά Ελένη (το νησί Αγία Ελένη) να είναι η σημαντικότερη πόλη.

Στα στενά μεταξύ του Βραζιλιάνικου και του Ανταρκτικού Ωκεανού βρίσκεται η Drake City, και στα δυτικά του ωκεανού βρίσκεται το Νοτιοειρινικό Βασίλειο (South Pacific Kingdom).

Το Βασίλειο της Μεσογείου (Mediterranean Kingdom) βρίσκεται ανάμεσα στον Μέγα Ασιαστικό Ωκεανό και τον Αφρικανικό και ενώνεται με μια στενή λωρίδα γης με το Ινδικό Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου