Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Με ωτοστόπ από τη Νορβηγία μέχρι το Λίβανο


Στον 24χρονο φωτογράφο Sébastian Dahl αρέσει η περιπέτεια. Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Dahl έφυγε από το Όσλο και ξεκίνησε ένα ταξίδι με ωτοστόπ που τελείωσε σχεδόν 3 μήνες μετά και χιλιάδες μίλια μέχρι τη Βηρυτό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του τραβούσε συνεχώς φωτογραφίες, δημιουργώντας έτσι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο.

Ο Dahl κουβαλούσε μαζί του ένα ταξιδιωτικό σάκο, ένα βαλιτσάκι κάμερας, μια DSLR και ένα φακό 40mm.


Αν και είχε σκοπό να φωτογραφήσει όλο το ταξίδι, είχε στο μυαλό του και άλλα τέσσερα project, με τίτλο "Portraits from the Road" (πορτραίτα από τον δρόμο), "Right Side Window" (το δεξί παράθυρο), "I Slept Here" (εδώ κοιμήθηκα) και "Passengers" (επιβάτες).

Στο "Portraits from the Road" συμπεριλαμβάνονται όσοι ήθελαν να να τον μεταφέρουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.Το "Right Side Window" είναι μια προσπάθεια να καταγράψει πως αλλάζει το τοπίο καθώς κάποιος κινείται από τη βόρεια Ευρώπη προς την Μέση Ανατολή.
Στο "I Slept Here" υπάρχουν τα διαφορετικά μέρη στα οποία κοιμήθηκε.Το "Passengers" είναι το μεγαλύτερο project στο οποίο δούλεψε ο Dahl. Στο κάθε ένα από τα 112 αυτοκίνητα που τον μετέφερε από το Όσλο στη Βηρυτό, έβαλε μια μικρή κάμερα στο μπροστινό παράθυρο και φωτογράφιζε τον εαυτό του και τους άλλους επιβάτες.


Ο Dahl έχει σκοπό να μείνει στον Λίβανο για ένα χρόνο και να δουλέψει σαν ανεξάρτητος φωτογράφος. Επίσης σκοπεύει να εκδώσει βιβλίο με την περιπέτεια του και να γυρίσει μια μικρή ταινία.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες του Dahl στο blog του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου