Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η φωτογραφία στο Instagram του ελεύθερου σκοπευτή που εξόργισε τον κόσμο


Μια φωτογραφία στο Instagram ενός νεαρού Εβραίου στρατιώτη εξόργισε όλο τον κόσμο και το διαδίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα. Η παραπάνω φωτογραφία, δείχνει την πλάτη ενός νεαρού Παλαιστίνιου μέσα από τη διόπτρα του τυφεκίου του 20χρονου ελεύθερου σκοπευτή Mor Ostrovski.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η φωτογραφία ανακαλύφθηκε την Παρασκευή από τον blogger Ali Abunimah στον λογαριασμό του Ostrovski στο Instagram. Ο Abunimah αμέσως διέδωσε την φωτογραφία, αποκαλώντας την calling "απλά άνοστη και απάνθρωπη" εξηγώντας πως "στην φωτογραφία υποφώσκει η ιδέα πως τα παιδιά των Παλαιστινίων αποτελούν στόχους".

Ο Ostrovski απενεργοποίησε το λογαριασμό του στο Instagram και το Facebook.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ εξέδωσαν ανακοίνωση εναντίον της φωτογραφίας και ξεκαθάρισαν πως δεν εγκρίνουν τέτοιες ενέργειες.

Οι New York Times ανέφεραν πως στο λογαριασμό του Ostrovski στο Facebook υπήρχαν και άλλες ανάλογες φωτογραφίες. Αλλά ο Ostrovski δεν είναι ο μοναδικός που "παίζει" με το τυφέκιο του. Η φωτογραφία από κάτω είναι ενός άλλου Εβραίου στρατιώτη από το 2003 και την έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα βετεράνων Εβραίων Breaking the Silence.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου