Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Μέρος 14ο

Τα πάντα για τις σημαίες


Ποιο είναι το κυρίαρχο χρώμα στις σημαίες του κόσμου; Πόσο χρονών είναι εθνικές σημαίες; Τι συμβολίζουν τα χρώματα μιας σημαίας; Τι λένε τα χρώματα της σημαίας για μια χώρα;

Πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις σημαίες εδώ.

εικόνα πάνω: Το Johnson's new chart of national emblems, που δημοσιεύτηκε το 1868. Οι μεγάλες σημαίες που εμφανίζονται στις γωνίες είναι η σημαία με 37 αστέρια των ΗΠΑ (1867-1877), η Βασιλική Σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, η Σημαία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και η γαλλική Tricolore με τον Βασιλαετό, ενώ εμφανίζονται και διάφορες άλλες σημαίες πλοίων.



Μικροσκοπικά και παραμυθένια γλυπτά σε βιβλία


Δημιουργός αυτών που θα δείτε είναι η Su Blackwell, μια καλλιτέχνις από τη Σκωτία. Περισσότερα έργα της εδώ και εδώ






The Making Of Me And You


Βάλτε εδώ την ημερομηνία γέννησης, το φύλλο, το ύψος και το βάρος σας και δείτε τα χημικά συστατικά που σας συνθέτουν και πόσο αξίζει το σώμα σας. Από πόσα άτομα αποτελείστε και τι μπορεί να γίνει με αυτά. Πόσο είναι το λίπος, το αίμα, το δέρμα και τα κύτταρα του εγκεφάλου σας. Πόσα μικρόβια ζουν στο σώμα σας. Το μέγεθος και το βάρος των εσωτερικών οργάνων σας. Πόσες φορές έχετε ανοιγοκλείσει τα μάτια σας, πόσες φορές έχετε αναπνεύσει, χασμουρηθεί και πολλά άλλα.


Onbashira Festival



Το Onbashira είναι μια γιορτή που γίνεται κάθε έξι χρόνια στη λίμνη Σούβα στα όρη στα όρη Kiso στην περιοχή Ναγκάνο της Ιαπωνίας. Έχει τη ήμη φήμη ότι συνεχίζεται εδώ και 1200 χρόνια.

Τεράστια δέντρα κόβονται και διακοσμημένα με κόκκινα και λευκά εμβλήματα. Ομάδες ανδρών σέρνουν τους κορμούς από το βουνό. Η πορεία των κορμών είναι πάνω από ανώμαλο έδαφος και σε ορισμένα σημεία οι κορμοί πρέπει να ολισθήσουν ή να πέσουν από απότομες πλαγιές. Οι νεαροί άνδρες αποδεικνύουν έτσι την ανδρεία τους, σε μια πολύ επικίνδυνη τελετή γνωστή ως Kiotoshi.


Η Κορσική από drone



Η γενέτειρα του Μεγάλου Ναπολέοντα, το νησί της Κορσικής με την όμορφη ακτογραμμή, τα παρθένα τοπία και τα άγρια βουνά του.


Οι επιζήσαντες του Τιτανικού

Ο 24χρονος Frederick Fleet

Όλοι ξέρουμε την ιστορία του Τιτανικού. Στις 11:39 μ.μ. τις 14ης Απριλίου του 1912, ένας νεαρός παρατηρητής ονόματι Frederick Fleet είδε ένα παγόβουνο. Το πλοίο πήγαινε κατ' ευθείαν πάνω του. Ο Τιτανικός συγκρούστηκε και δύο ώρες και 40 λεπτά αργότερα, το σκάφος χάθηκε στον ωκεανό για πάντα.

Επιζήσαντες του Τιτανικού ενώ πλησιάζουν στο Carpathia

2.224 άνθρωποι ήταν πάνω του. Μόνο 700 επέζησαν.

Επιζήσαντες πάνω στο Carpathia

Δείτε μερικούς απ' αυτούς σε φωτογραφίες της εποχής.

Κόσμος έξω από τα γραφεία της White Star Line στη Νέα Υόρκη ενώ περιμένει να μάθει νέα

Κόσμος περιμένει μέσα στη βροχή την άφιξη του Carpathia στη Νέα Υόρκη

Μέλη του πληρώματος που επέζησαν

Οι τέσσερις αδερφοί Pascoe, μέλη που επέζησαν, όταν επέστρεψαν στο Σάουθαμπτον

Ένας επιζών ενώ δίνει αυτόγραφο

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου