Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τίποτα: μια εγκαταλελειμμένη πόλη φάντασμα που βαφτίστηκε από "μερικούς πιωμένους"


Η μοναδική ταμπέλα στο μοναδικό κτίριο της πόλης γράφει:

Town of Nothing Arizona. Founded 1977. Elevation 3269ft.
The staunch citizens of Nothing are full of Hope, Faith, and Believe in the work ethic. Thru-the-years-these dedicated people had faith in Nothing, hoped for Nothing, worked at Nothing, for Nothing.

"Πόλη του Τίποτα, Αριζόνα. Ιδρύθηκε το 1977. Υψόμετρο 3269 πόδια.
Οι ένθερμοι πολίτες του Τίποτα είναι γεμάτη Ελπίδα, Πίστη και Πιστεύουν στην ηθική της εργασίας. Αυτά τα χρόνια, αυτοί οι αφοσιωμένοι άνθρωποι, πίστευαν το Τίποτα, είχαν ελπίδα για το Τίποτα, εργάστηκαν στο Τίποτα, για το Τίποτα".




Το Τίποτα ήταν ένας μικρός οικισμός, με μόλις τέσσερις κατοίκους οι οποίοι ήταν οι ιδιοκτήτες ενός βενζινάδικου και παντοπωλείου. Στο βενζινάδικο πωλούνταν πετρώματα και ορυκτά ως τοπικά σουβενίρ, που μάζευαν οι ίδιοι από τριγύρω. Πίσω από το βενζινάδικο υπήρχε ένας χώρος με παλιοσίδερα.


Το Τίποτα εγκαταλείφθηκε τον Μάιο του 2005, και μέχρι τον Αύγουστο του 2008, το βενζινάδικο είχε αρχίσει να καταρρέει.


Μια απόπειρα αναβίωσής του έγινε το 2008 όταν αγοράστηκε από τον Mike Jensen, ο οποίος άνοιξε μια πιτσαρία -με φορητό φούρνο- με την ελπίδα να στήσει ξανά το παντοπωλείο και να φτιάξει καταλύματα για τα διερχόμενα τροχόσπιτα.


Τον Απρίλιο του 2011, το Τίποτα φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε ξανά. Το μοναδικό κτίριο της πόλης έχει πλέον σανίδες στα παράθυρα και δεν υπάρχει κανένα σημάδι κατοίκων ή οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου