Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μερικοί πολύ παράξενοι θάνατοι

Εμπεδοκλής - πηγή

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Εμπεδοκλής πίστευε ότι δεν ήταν άνθρωπος, αλλά θεός. Για να το αποδείξει αυτό στους σκεπτικιστές, ορκίστηκε να πάει στην Αίτνα και να επιστρέψει σώος και αβλαβής. Το πρώτο το κατάφερε... το δεύτερο όχι.



Το 1979, ο Robert Williams έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε από ρομπότ, όταν τον χτύπησε ένας υδραυλικός βραχίονας σε ένα εργοστάσιο της Ford Motor Company στο Μίτσιγκαν.

Ο Franz Reichelt, ένας Αυστριακός ράφτης και δημιουργός του αλεξίπτωτου, δοκίμασε την εφεύρεσή του στις 4 Φεβρουαρίου του 1912, όταν πήδηξε από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ... στο θάνατό του.

Η Beatriz Robledo μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον έντρομο σύζυγό της, όταν σε μια προσπάθειά της να σταματήσει το λόξιγκα του, έπεσε πάω του κρυφά με μια μάσκα.

Ο Αισχύλος, ο πατέρας της τραγωδίας, πέθανε όταν ένας αετός μπέρδεψε το κεφάλι του με βράχο και του πέταξε μια χελώνα γιατί ήθελε να σπάσει το κέλυφος της.

Το 1998, έξι άνθρωποι πέθαναν προσπαθώντας να σώσουν ένα κοτόπουλο που είχε πέσει σε ένα πηγάδι. Το κοτόπουλο επέζησε.

Το 1649, ο Sir Arthur Aston ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με το ίδιο του το ξύλινο πόδι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Drogheda στην Ιρλανδία. Οι αντίπαλοι στρατιώτες πίστευαν ότι εκεί μέσα έκρυβε χρυσά νομίσματα.

Ο κάτοχος της μεγαλύτερης γενειάδας στον κόσμο μπερδεύτηκε στη γενειάδα και έσπασε το λαιμό του, ενώ έτρεχε για να σωθεί από μια φωτιά.

Το 2005, μια κάτοικος του Ντέλαγουερ στις ΗΠΑ κρεμάστηκε από ένα δέντρο τις πρώτες πρωινές ώρες και δεν την πρόσεξε κανείς για ώρες, ενώ ήταν πολλοί εκείνοι που πέρασαν δίπλα της. Ήταν Halloween και οι περαστικοί νόμισαν ότι ήταν στολισμός.

Ο Βρετανός μυθιστοριογράφος Arnold Bennett πέθανε από τυφοειδή πυρετό μετά από μια επίδειξη ότι το νερό στο Παρίσι ήταν πόσιμο.

Ο φωτογράφος άγριας φύσης Carl McCunn αυτοκτόνησε για να αποφύγει την πείνα όταν αφέθηκε στην Αλάσκα. Είχε ναυλώσει μια πτήση για να τον πάει εκεί, αλλά αμέλησε να κανονίσει και να τον πάρουν.

Ο Χρύσιππος, ο αρχαίος Έλληνας στωικός που έζησε σε 207 π.Χ., λέγεται ότι πέθανε από το γέλιο που του προκάλεσε ένα μεθυσμένο γαϊδούρι που προσπαθούσε να φάει σύκα. Κατ' άλλους, πέθανε από τα γέλια για ένα αστείο που είπε ο ίδιος.

Του ηθοποιού και κωμικού Eddie Deezen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου