Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το μαγεμένο δάσος του Orrius


Ένας δάσος στην Ισπανία γεμάτο με μυστηριώδη πέτρινα γλυπτά.



Το "Bosc Màgic de la Roca Valles" βρίσκεται κοντά στο Orrius στην Καταλονία της Ισπανίας, κοντά στη Βαρκελώνη και κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου. Το μυστηριώδες δάσος της περιοχής μπορεί να είναι ένα από τα πιο μαγικά μέρη του. Πολλοί λένε ότι το δάσος είναι στοιχειωμένο.

Ο βράχος που ελάχιστοι χωράνε μέσα

Μπαίνοντας κανείς στο δάσος είναι σαν να μπαίνει σε έναν κόσμο καλικάντζαρων, τεράτων και συναθροίσεων μαγισσών. Ακολουθώντας το μονοπάτι, θα βρεθεί μπροστά σε περίεργες μορφές λαξευμένες πάνω στα βράχια. Πολλές απ' αυτές μοιάζουν με τα διάσημα κεφάλια στο Νησί του Πάσχα. Υπάρχουν όμως και άλλα σχήματα, όπως ένας γιγάντιος ελέφαντας. Λέγεται ότι όλα τα γλυπτά είναι δημιουργίες των τοπικών καλλιτεχνών. Τα γλυπτά και η διάταξη τους υποδηλώνουν ορισμένους μυστικιστικούς ή μυθολογικούς παράγοντες -στοιχεία του χώρου και του ορίου, της γης και των θεοτήτων. Ίσως αυτά τα γλυπτά να είναι η είσοδος σε μια άλλη σφαίρα.

Ο ελέφαντας

Κάποιοι φαίνεται να το πιστεύουν αυτό. Στο δάσος έχουν βρεθεί υπολείμματα ζώων, γεγονός που υποδηλώνει πιθανές τελετουργικές θυσίες. Μερικοί πιστεύουν ότι στο δάσος κατοικούν στοιχειά ή νάνοι, που ζουν μέσα ή κάτω από τις διάφορες πέτρινες κατασκευές. Υπάρχει ένας παράξενος βράχος με μια μικρή είσοδο, όπου ελάχιστοι χωράνε μέσα.

Η υπογραφή του καλλιτέχνη που σκάλισε τον βράχο

Αν ποτέ βρεθείτε στην Βαρκελώνη και θελήσετε να ξεφύγετε για λίγο από την πόλη, το μαγεμένο δάσος του Orrius είναι εκεί κοντά και περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου