Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018
Σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας υπάρχουν κρυμμένα 72.000 τόνοι διαμαντιών
Η μικροσκοπική πόλη Νέρντλινγκεν, στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας, έχει μια περίεργα γοητευτική ιστορία. Αυτό που κρύβεται στα κτίρια και τα θεμέλια του χωριού μπορεί να το κάνει ένα από τα πιο λαμπερά μέρη της γης: στο Νέρντλινγκεν βρίσκονται το αντίστοιχο 72.000 τόνων διαμαντιών.
Πώς μια θεραπεία για την ελονοσία κατέληξε στο Τζιν με Τόνικ
Αν κοιτάξει κανείς την ιστορία, θα δει αυτοκρατορίες που ιδρύθηκαν από θρησκευτικό φανατισμό, άλλες λόγω έλλειψης φυσικών πόρων και άλλες λόγω δίψας για τσάι και μπαχαρικά. Υπάρχει όμως ένα φυτό που ήταν στο επίκεντρο πολλών αυτοκρατοριών σε όλων τον κόσμο. Ονομάζεται κιγχόνη και σήμερα, πολλοί το καταναλώνουν με τζιν και τόνικ ή σόδα.
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018
Μια χριστουγεννιάτικη αγορά που επιπλέει
Η χριστουγεννιάτικη αγορά στην ολλανδική πόλη Λέιντεν είναι κατασκευασμένη πάνω σε βάρκες και είναι μια από τις ελάχιστες του είδους στην Ευρώπη.
Το μοναδικό γνωστό νεκροταφείο πειρατών του κόσμου βρίσκεται στη Μαδαγασκάρη
Ο Μαυρογένης - πηγή
Οι διάσημες ιστορίες των πειρατών, παραδοσιακά, λαμβάνουν χώρα στις ανοιχτές θάλασσες. Ακούμε για κακοποιούς, όπως ο Μαυρογένης και ο Κάλικο Τζακ, που πλέουν με τα ξύλινα πλοία τους και τις μαύρες σημαίες με την νεκροκεφαλή και ζουν την ζωή τους γεμάτη εγκληματικότητα και ακολασία. Ο θρύλος ωστόσο αναφέρει ότι οι πιο ενδιαφέρουσες πειρατικές ιστορίες είναι αυτές που βασίζονται στη στεριά και όχι στη θάλασσα.
Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
Valak: η ιστορία πίσω από τον τρομερό δαίμονα στην ταινία "Η Καλόγρια"
O Valac, όπως απεικονίζεται στο Dictionnaire Infernal - πηγή
Αν και ο Valak είναι πλέον γνωστός μέσω των ταινιών The Nun (Η Καλόγρια) και The Conjuring (Το Κάλεσμα), οι ιστορίες αυτού του τρομερού δαίμονα ξεκινούν πολλούς αιώνες πριν.
Αναρτήθηκε από
Φοίνικας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Ετικέτες
Κινηματογράφος - Τηλεόραση,
Μύθοι - Θρύλοι - Αλήθειες
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018
Βικτοριανές γυάλινες προθήκες
Αν υπάρχει ένα πράγμα που μάλλον οι άνθρωποι της Βικτωριανής εποχής είχαν μπόλικο είναι ο χρόνος. Χωρίς το Instagram και το Netflix, ήταν δημιουργικοί -και παράξενοι... Είχαν μια εμμονή με το μακάβριο, το άγνωστο και τη μετά θάνατον ζωή, αυτό που σήμερα ονομάζουμε πνευματισμό, Ίσως γι' αυτό οι αντίκες της εποχής είναι πιο ενδιαφέρουσες.
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018
Μια τράπουλα με φιγούρες των Μάγια από την Σοβιετική Ρωσία
Τον 16ο αιώνα, η Ισπανία κατέλαβε την πανίσχυρη αυτοκρατορία των Μάγια, που εκτείνονταν στο σημερινό Μεξικό, την Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μπελίζ και την βόρεια Κόστα Ρίκα. Η γλώσσα των Μάγια χάθηκε και σώθηκαν μόνο τέσσερα -από τα χιλιάδες- κείμενά τους. Πριν επιβληθεί στους ντόπιους η ισπανική γλώσσα (και επομένως το λατινικό αλφάβητο), οι Μάγια είχαν ένα σύστημα γραφής με πάνω από 800 ιερογλυφικά με τα οποία διακοσμούσαν τα πάντα, από τους ναούς τους μέχρι τον περίφημο "Dresden Codex", όπως αποκαλείται. Τα ιερογλυφικά αποδείχτηκαν δύσκολα να αποκρυπτογραφηθούν. Το έργο όμως ενός ανθρώπου στην αποκρυπτογράφησή τους θα σωζόταν για πάντα σε μια τράπουλα.
Το μνημείο προς τιμή του Χόρας Ουέλς, του πρωτοπόρου οδοντιάτρου στη χρήση αναισθησίας
Η μοντέρνα χειρουργική θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς τη χρήση αναισθησίας. Αυτή είναι τραγική ιστορία του ανθρώπου που πειραματίστηκε με τη χρήση της.
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018
Ταρπηία Πέτρα: ο βράχος από τον οποίο έριχναν οι αρχαίοι Ρωμαίοι τους προδότες
Η Ταρπηία Πέτρα - πηγή
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν πολλούς -φρικιαστικούς- τρόπους για να εκτελούν όσους καταδικάζονταν σε θάνατο για εγκλήματα όπως ο βιασμός, ο φόνος, η μοιχεία, η δυσφήμιση και η προδοσία.
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)