Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Το Μουσείο Σοκολάτας της Βαρκελώνης


Μια γλυκιά συλλογή γλυπτών στη Βαρκελώνη.




Πριν από 500 χρόνια, η σοκολάτα με τη μορφή κόκκων κακάο ήρθε στην Ευρώπη. Ερχόμενοι στο λιμάνι της Ισπανίας, ο Ισπανός εξερευνητής και κατακτητής Ερνάν Κορτές οι κονκισταδόρες του, έφεραν μαζί τους αυτό το κέρασμα, αφού λεηλάτησαν τις αυτοκρατορίες των Μάγιας και των Αζτέκων στην Κεντρική Αμερική, όπου το κακάο χρησιμοποιούνταν για να δημιουργήσουν διάφορες παραλλαγές σοκολάτας για πάνω από 3.000 χρόνια.


Προς τιμήν αυτής της διατλαντικής μεταφοράς, η Συντεχνία Ζαχαροπλαστών στης Βαρκελώνης δημιούργησε το Μουσείο Σοκολάτας (Museu de la Xocolata) για να πει την ιστορία της σοκολάτας και του εκσυγχρονισμού της. Παρόλο που το ιστορικό τμήμα του μουσείου δεν είναι σωστό, οι επισκέπτες παίρνουν μια γενική εικόνα της εξέλιξης της σοκολάτας, από το πικρό νερό στα εκπληκτικά λεπτομερή γλυπτά που γεμίζουν το μουσείο.



Στην είσοδο του μουσείου, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από έναν πίθηκο από λευκή σοκολάτα, τον Snowy, μαζί με μπάρες σοκολάτας. Καθώς τρώνε τη σοκολάτα τους, οι επισκέπτες βλέπουν τα γλυπτά που είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σοκολάτα μέσα σε προθήκες. Τα γλυπτά περιλαμβάνουν μερικές γνωστές φιγούρες όπως ο Μίνι Μάους και ο Λούις Άρμστρονγκ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των γλυπτών του μουσείου επικεντρώνεται στην ισπανική αρχιτεκτονική, όπως η Σαγράδα Φαμίλια του Γκαουντί και τα πλάσματα από το Πάρκο Γκιουέλ, ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης.


Συνδυάζοντας την ιστορία, την αγαπημένη απόλαυση του κόσμου και μια μικρή δόση ισπανικής υπερηφάνειας, το μουσείο προσφέρει κάτι για κάθε εραστή της σοκολάτας.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου