Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Το σεξ στο σινεμά: Ταινίες που πέρασαν το σεξ σε άλλο κινηματογραφικό επίπεδο


Μπορείτε χωρίς καμία ενοχή να πάτε στον κινηματογράφο της γειτονιάς σας (κι όχι σε κάποιο μόνο για ενήλικες) και να παρακολουθήσετε τρισδιάστατο πορνό. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;



Το "Sex and Zen 3D" είναι το πρώτο τρισδιάστατο ερωτικό φιλμ του κόσμου.

Και δεν πρόκειται για μια φτηνή ταινία soft πορνό αλλά για μία ακριβή παραγωγή που βασίστηκε σε μυθιστόρημα. Ξεπέρασε επίσης το Avatar και τον Τιτανικό στο box office του Χονγκ Κονγκ.

Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε μετα βεβαιότητας αν η εισπρακτική του επιτυχία πρέπει να αποδοθεί μόνο στις τρισδιάστατες σκηνές σεξ, υποψιαζόμαστε πως σίγουρα βοήθησαν.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η κινηματογραφική βιομηχανία ήταν κάποτε μάλλον σεμνότυφη. Ένα φιλί μπορούσε να θεωρηθεί αρκετά ακραίο, ενώ μία συνεύρεση σε κρεβατοκάμαρα ήταν πραγματικά σκηνή εκτός ορίων. Αυτά τα όρια ωστόσο, έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ρίχνουμε εδώ, μια ματιά που στάθηκαν καταλυτικές και έσπασαν τα ταμπού. Και όχι, δεν περιείχαν πορνό...

Hell’s Angels (1930)


Ο Χάουαρντ Χιουζ μπλέκει σκηνές κυνομαχιών με κάτι πολύ πιο αμφιλεγόμενο - το αισθησιακό σεξ απίλ της Τζιν Χάρλοου. Η πιο ακριβή ταινία που γυρίστηκε ποτέ πριν το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος", το Hell's Angels περιείχε επίσης σκηνές με την Χάρλοου να φοράει ξώπλατο ή να αφήνει υποψία γυμνού σώματος (αν και μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα).


Double Indemnity (1944)


Μπορεί να μην υπάρχουν σκηνές σεξ, αλλά υπάρχει μπόλικο πάθος σε αυτή την κλασική νουάρ ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ. Διαφθορά και δολοφονίες συνυπάρχουν με το σεξ απίλ της Μπάρμπαρα Στάνγουικ, που παίζει χωρίς πρόβλημα την απελευθερωμένη, εντυπωσιακή γυναίκα που δεν φοβάται να αποκτήσει αυτό που θέλει.


Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα 2 Φορές - The Postman Always Rings Twice (1946)


Ένας από τους πιο διαχρονικούς κινηματογραφικούς τίτλους, ο Ταχυδρόμος έχει εμπνεύσει δυο ακόμα πιο... ειλικρινή remake. Αλλά η αυθεντική ταινία με την μοιραία Λάνα Τάρνερ ντυμένη με το λευκό, σκανδαλιστικό φόρεμα, είναι με διαφορά η καλύτερη.


Λεωφορείον ο Πόθος - A Streetcar Named Desire (1951)


Βασισμένη στο κλασικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς, το φιλμ εξερευνά ακόμα περισσότερα θέματα που αφορούν στο ενήλικο κοινό, όπως την οικογενειακή βία, την ομοφυλοφιλία, τον βιασμό κλπ., μέσα από τις εντάσεις ανάμεσα στην Μπλανς και τον Σταν (τον υποδύεται ο εξαιρετικός, νεαρός Μάρλον Μπράντο). Αρχικά "καταδικάστηκε" ως αποκρουστική από τους συντηρητικούς, υπέστη επεξεργασία, αλλά μετά από χρόνια αποκαταστάθηκε η αρχική της version.


Baby Doll (1956)


"Πιθανότατα η πιο βρώμικη ταινία που έβγαλε ποτέ ο Αμερικανικός κινηματογράφος" έγραφε το Time της εποχής βαθμολογώντας το με ένα C που ωθούσε τους κινηματογράφους να το απορρίπτουν. Η σκοτεινή σεξι κωμωδία παρόλα αυτά πήρε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, για την ερμηνεία της Κάρολ Μπέικερ.


Lolita (1962)


Το βιβλίο του Βλάντιμιρ Ναμπόκοφ ήταν αρκετά σκανδαλώδες έτσι κι αλλιώς, αλλά η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με την 15χρονη Σου Λίον ως αντικείμενο του πόθου του αφηγητή (και του φακού) προκάλεσε πονοκεφάλους. Για τις γυμνές σκηνές επιστρατεύτηκε ενήλικη ηθοποιός, αλλά και μόνο η ιδέα προκάλουσε θύελλα αντιδράσεων.


Ο Καουμπόι του Μεσονυχτίου - Midnight Cowboy (1969)


Ακόμα μνημονεύεται ως η πρώτη - και μοναδική - ταινία που κυκλοφόρησε ευρύτατα με τον χαρακτηρισμό "Ακατάλληλη" εξαιτίας των γυμνών της σκηνών, ωστόσο ο Καουμπόι παρά τις πιπεράτες σκηνές του, είναι επίσης μία εξαιρετικά καλογυρισμένη ταινία, που σκηνοθέτησε ο Τζον Σλέσινγκερ.


Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι - Ultimo tango a Parigi (1972)


Εδώ ένας πιο ώριμος Μάρλον Μπράντο προσπαθεί να αποπλανήσει μία νεαρή γυναίκα (την Μαρία Σνάιντερ). Η ταινία σφράγισε τη φήμη του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ως ικανότατου σκηνοθέτη. Οι σεξουαλικές επαφές του ζευγαριού στις οποίες βασίζεται η ταινία, βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο, αν και η ταινία είναι μέχρι και σήμερα γνωστή κυρίως για την αμφιλεγόμενη σκηνή σεξ με το βούτυρο...


Έξαψη - Body Heat (1981)


Για άλλη μια φορά μία νουάρ ταινία διαποτίζεται με σεξουαλικό άρωμα καθώς η Κάθλιν Τέρνερ δελεάζει τον Γουίλιαμ Χαρτ με μπόλικο σεξ. Κλασική ερωτική κινηματογραφική στιγμή.


Βασικό Ένστικτο - Basic Instinct (1992)
Ο Πολ Βερχόφεν και ο σεναριογράφος Τζόε Έστερχας πήγαν το πράγμα ένα βήμα παρακάτω. Αν και δεν έχει τόσο πολλές γυμνές σκηνές, το Βασικό Ένστικτο χαρακτηρίζεται από Χιτσκοκική ατμόσφαιρα και έχει φυσικα για πρωταγωνίστρια την πανέμορφη Σάρον Στόουν. Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο...


Intimacy (2001)


Η ιστορία του Πατρίς Σερό γύρω από δύο μοναχικούς ανθρώπους που συναντώνται μόνο για σεξ, απέδειξε πόσο παραπέρα μπορούσε να φτάσει ο σύγχρονος ανεξάρτητος κινηματογράφος. Με μπόλικες γυμνές σκηνές και ακόμα περισσότερα, προκάλεσε ταραχή σε κοινό και κριτικούς.


9 Songs (2004)


Η... ρομαντική, πειραματική ιστορία του Μάικλ Γουίντερμποτομ δεν θα μείνει στην ιστορία τόσο για τη σπουδαία πλοκή της, όσο για το γεγονός πως οι ηθοποιοί Κίεραν Ο' Μπράιεν και Μάργκο Στίλι έκαναν πραγματικό σεξ μεταξύ τους. Το τελευταίο ταμπού έσπασε...

πηγή: gr.msn.com

φωτογραφίες: imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου