Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο δημοφιλείς διάσημοι και εταιρίες στα κοινωνικά δίκτυα

Τι κοινό έχουν ο Eminem, η Lady Gaga, ο Mark Zuckerberg και η Coca Cola; Έχουν πάρει όλοι ένα τεράστιο κομμάτι από την «πίτα» των κοινωνικών δικτύων.

Η SocialBakers έκανε μια ανάλυση εξετάζοντας τι γίνετε στο facebook, το twitter και το google+, και διαπίστωσε ότι οι διάσημοι κυριαρχούν στο Facebook και το Twitter, αλλά το Google+ έχει αποδειχθεί πιο δημοφιλές μεταξύ των «τεχνολογικά πεφωτισμένων».

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Zuckerberg εξακολουθεί να είναι το πρόσωπο με τους περισσότερους θαυμαστές στο google+ (570.000), ακολουθούμενος από τον CEO της google Larry Page (430.000) και τον συνιδρυτή της Sergey Brin (350.000).

Οι αριθμοί από το εκκολαπτόμενο δίκτυο της google, ωστόσο, ωχριούν σε σύγκριση με τα εκατομμύρια των facebook και Twitter. Ο Eminem είναι στην κορυφή του facebook με 47,3 εκατ. οπαδούς και τον ακολουθεί η Rihanna με 45,3 εκατ. και η Lady Gaga με 43,8 εκατ. οπαδούς. Ο αείμνηστος Michael Jackson και η Shakira ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα, με 41,2 και 40,7 εκατ. οπαδούς αντίστοιχα.

Στο twitter, η Lady Gaga είναι πρώτη με 13,9 εκατ. οπαδούς, ακολουθούμενη από τον Justin Bieber σε 12,9 εκατ. και τον Μπαράκ Ομπάμα με 10,3 εκατ. ενώ την πεντάδα κλείνουν οι Katy Perry με 10,2 εκατ. και η Kim Kardashian με 10 εκατ. οπαδούς.

Από πλευράς εμπορικών σημάτων, η Coca Cola είναι η κορυφαία εταιρία στο Facebook με 34,5 εκατ. οπαδούς, ενώ η Whole Foods είναι πρώτη στο Twitter με 2 εκατ.

Για περισσότερα, δείτε το παρακάτω infographic.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου