Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μια πόλη-μινιατούρα κάτω από τη γη

 
Κάτω από έναν ειδυλλιακό λιβάδι στο Αμβούργο της Γερμανίας, κρύβεται μια πόλη. Τα τείχη της μόλις και μετά βίας που προβάλουν στην επιφάνεια του εδάφους. Μόλις πέσει το σκοτάδι, ένα απαλό φως βγαίνει από την υπόγεια μητρόπολη.
 
 

Η πόλη-μινιατούρα είναι μια δημιουργία του EVOL, ενός καλλιτέχνη με έδρα το Βερολίνο, ο οποίος είναι γνωστός επειδή μετατρέπει αστικά κέντρα σε μινιατούρες. Αυτή τη φορά, αντί να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιεί, έσκαψε το έδαφος για να δημιουργήσει μια πόλη κάτω από την επιφάνεια της Γης.


Η πόλη είναι πολύ μικρή -μόνο μερικές προσόψεις κτηρίων και αυτές σε πολύ λίγα οικοδομικά τετράγωνα- αλλά το αποτέλεσμα είναι απίστευτο. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ τεχνών και μουσικής MS. Dockville, είναι σε θέση να περπατήσουν στους "δρόμους" της και να απολαύσουν το φανταστικό συναίσθημα του να είσαι γίγαντας.


Η «πόλη» αποτελείται από στένσιλ και χαρτί. Είναι προσωρινή και έτσι μετά το τέλος του φεστιβάλ αυτή η παράξενη πόλη θα εξαφανιστεί για πάντα, θα την καταπιεί η γη και κανένας δεν θα την δει ξανά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου