Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η πρώτη GoPro ήταν μια κάμερα με φιλμ 35mm

Ο Woodman με το πρώτο πρωτότυπό του

Όσοι από εσάς έχετε ακουστά την GoPro, προφανώς σκέφτεστε μια κομψή, ψηφιακή compact κάμερα, με αντοχές σε διάφορες δραστηριότητες. Η αρχική όμως GoPro ήταν στην πραγματικότητα μια κάμερα με φιλμ 35mm.



Δείτε ένα 7λεπτο βίντεο που ρίχνει μια ματιά στην κάμερα.



Πώς ξεκίνησαν όλα;

Ο ιδρυτής της GoPro, Nick Woodman, όντας σέρφερ, ήθελε να βρει έναν τρόπο να χειρίζεται την κάμερά του ενώ έκανε την αγαπημένη του δραστηριότητα.

"Σκέφτηκα ότι θα υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος να χρησιμοποιώ την κάμερά μου, οπότε σκέφτηκα το σχέδιο Hero", είπε ο Woodman, όταν διαφήμιζε το προϊόν του.

Το πρώτο GoPro προϊόν ήταν το "Ultimate Camera Strap" και ήταν μια συσκευή που στερέωνε τις κάμερες στον καρπό.

Αλλά η κάμερα δεν είχε την απήχηση που περίμενε. Χωρίς να μπορεί να βασιστεί σε μια απλή κάμερα, ο Woodman έστρεψε την προσοχή του στο να δημιουργήσει ένα πιο στιβαρό προϊόν. Ψάχνοντας επί δύο χρόνια για να φτιάξει την καλύτερη κάμερα, τελικά, ο Woodman έδωσε 5.000 δολάρια σε ένα εργοστάσιο στην Κίνα, το οποίο έφτιαξε την πρώτη GoPro Hero το 2004.

Η κάμερα πωλούνταν από το 2004 μέχρι το 2006, για μόλις 20 δολάρια. Το κόστος παραγωγής της ήταν μόλις 3 δολάρια στην Κίνα. Εκείνη την αρχική GoPro κάμερα μπορεί κανείς να βρει ακόμη και σήμερα στο eBay, απλώς πλέον κοστίζει περίπου 40 δολάρια.

από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου