Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η πανσέληνος του Απριλίου και ο ποδηλάτης


Η παραπάνω φωτογραφία θυμίζει σκηνή από την ταινία "E.T. ο Εξωγήινος" και θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι προϊόν επεξεργασίας. Δεν είναι όμως!

Ο φωτογράφος Philipp Schmidli από τη Λουκέρνη της Ελβετίας, τράβηξε στις αρχές της εβδομάδας, αυτή τη φωτογραφία με τη σιλουέτα του ποδηλάτη μπροστά από το το τεράστιο φεγγάρι στον ορίζοντα.

Ο Schmidli είπε πως προσπαθούσε να τραβήξει μια φωτογραφία σαν αυτή εδώ και τέσσερις μήνες. Τον Ιανουάριο, σύννεφα μπήκαν μπροστά από το φεγγάρι ενώ ο άσχημος καιρός δεν το επέστρεψαν τους άλλους δυο μήνες. Τελικά τα κατάφερε με την πανσέληνο του Απριλίου (πριν λίγες μέρες).

Ο Schmidli έψαξε πολλές ώρες στο Google Earth για να βρει την τέλεια τοποθεσία απ' όπου θα φωτογράφιζε. Χρειαζόταν ένα λόφο σε τέτοια απόσταση που θα του επέτρεπε να καδράρει το αντικείμενο του μέσα στο φεγγάρι.

Για να φαίνεται το αντικείμενο του σαν νάνος μπροστά στο φεγγάρι, έπρεπε να είναι μεγάλο το κενό ανάμεσα στην κάμερα και το λόφο. Η απόσταση ήταν 1,3 χλμ.


Ο Schmidli χρησιμοποίησε μια Canon 1D X, έναν φακό Canon EF 600mm f/4L IS II και ένα 2x teleconverter. Αυτό σημαίνει πως φωτογράφιζε με εστιακή απόσταση 1200mm. Οι ρυθμίσεις της κάμερας ήταν ISO 2500, f/25 και 1/250s.

Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες που τράβηξε εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα (στα Γερμανικά) στο blog του Schmidli, καθώς και για τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου