Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κέρματα φωτογραφημένα με το μεγαλύτερο μικροσκόπιο της Ευρώπης


Οι ΗΠΑ για να κόψουν ένα κέρμα του ενός λεπτού (cent) ξοδεύουν 2 λεπτά (cent), λόγω του κόστους των υλικών και της παραγωγής! Χώρες όπως ο Καναδάς ήδη έχει καταργήσει τα μικρότερης αξίας κέρματα, λόγω του κόστους αλλά και λόγω του ότι δεν είναι χρήσιμα.



Καθώς λοιπόν αυτά τα "άχρηστα" κέρματα είναι έτοιμα να εξαφανιστούν, ο φωτογράφος Martin John Callanan προσπαθεί να τα σώσει... σαν φωτογραφίες.

Το project το οποίο δουλεύει λέγετε Fundamental Units (Θεμελιώδης Μονάδες). Στη συλλογή υπάρχουν φωτογραφίες -σε τεράστια ανάλυση- μικρής αξίας κερμάτων από διάφορες χώρες του κόσμου. Σκοπός του είναι να φωτογραφίσει κέρματα από 166 χώρες.

Συνεργάζεται με το National Physical Laboratory στο Teddington της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο διαθέτει αυτό που ο Callanan ονομάζει "το καλύτερο μικροσκόπιο της Ευρώπης" (πρόκειται για ένα τρισδιάστατο μικροσκόπιο με εστίαση το άπειρο).

Κάθε κέρμα φωτογραφίζεται με 4.000 εκθέσεις και χρειάζονται 3 μέρες επεξεργασίας των εκθέσεων για να παραχθεί μια και μόνο φωτογραφία, μεγέθους 400 megapixels! Εκτυπωμένη κάθε φωτογραφία έχει διάσταση 1,2x1,2 μέτρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου