Σάββατο 20 Απριλίου 2013

12 από τις πιο μακριές παραλίες του κόσμου


Clifton Beach, Καράτσι, Πακιστάν, 16 χλμ
Η παραλία βλέπει στην Αραβική Θάλασσα και αποτελεί δημοφιλή προορισμό των τουριστών χάρη στο γεγονός ότι είναι ασφαλής ακόμη και όταν υπάρχουν αναταραχές στην υπόλοιπη χώρα. Η ασφάλεια μπήκε σε κίνδυνο το 2003 εξαιτίας μιας πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή αλλά από τότε η περιοχή επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση. Πάρκα ψυχαγωγίας, βόλτες με καμήλες και δραστηριότητες στην παραλία τραβούν κόσμο στην περιοχή.Δείτε ακόμη:
Οι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου
7 παράξενες παραλίες

Colva, Γκόα, Ινδία, 19 χλμ


Είναι η πιο μακριά από τις όμορφες παραλίες της Γκόα. Αυτό το κομμάτι της Ινδίας έγινε δημοφιλές στα 1970 με τους δυτικούς που ήθελαν να εξερευνήσουν τον ανατολικό τρόπο ζωής. Η δημοτικότητά του αυξήθηκε όταν μέρος για πολυήμερα ρέιβ πάρτι.


Muizenberg, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική, 19 χλμ


Βρίσκεται σε μια μικρή παραλιακή πόλη γεμάτη με ιστορικά μέρη. Είναι δημοφιλής στους ορειβάτες που σκαρφαλώνουν στα βράχια της. Είναι γνωστή για τους λευκούς καρχαρίες.


Stockton, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία, 32 χλμ


Είναι μια από τις πιο πλατιές παραλίες του κόσμου. Είναι γνωστή για τους αμμόλοφους της, που λέγεται ότι είναι οι πιο μεγάλοι κινούμενοι αμμόλοφοι του κόσμου.


Long Beach, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, 48 χλμ


Οι Αμερικάνοι την θεωρούν την μεγαλύτερη του κόσμου, αν και είναι πέντε φορές μικρότερη από την πιο μεγάλη.


Virginia Beach, Βιρτζίνια, ΗΠΑ, 56 χλμ


Έχει ονομαστεί από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες η "η μεγαλύτερη παραλία αναψυχής".


Playa Novillero, Μεξικό, 80 χλμ


Είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά γνωστή σε όσους έχουν ταξιδέψει στο Μεξικό. Στην περιοχή υπάρχουν ιστορικοί ναοί και ένα μουσείο τέχνης.


Ninety Mile Beach, Νέα Ζηλανδία, 141 χλμ


Οι αμμόλοφοι αυτής της παραλίας θυμίζουν έρημο, κάτι που δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή με τη θέα του ωκεανού.


Ninety Mile Beach, Αυστραλία, 141 χλμ


Αν και υπάρχουν πολλές όμορφες παράκτιες πόλεις κατά μήκους της, τα νερά της δεν είναι καλά για θαλάσσια σπορ.


Padre Island, Τέξας, ΗΠΑ, 209 χλμ


Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες που μπορεί κανείς να διασχίσει με αυτοκίνητο. Το Ρεύμα του Κόλπου κάνει τα νερά της ζεστά και μπορεί κανείς να κολυμπήσει σχεδόν όλο το χρόνο. Στο βόρειο τμήμα της γίνονται τα ξακουστά ανοιξιάτικα πάρτι των φοιτητών (spring break parties), ενώ το νότιο τμήμα της είναι προστατευόμενο και μπορούν οι επισκέπτες να δουν τους αμμόλοφους και τις παλίρροιες. Αξιοθέατο αποτελούν και οι χελώνες της περιοχής.


Cox’s Bazar, Μπαγκλαντές, 241 χλμ


Είναι η πιο μεγάλη αμμώδες παραλία του κόσμου. Δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό μιας και ελάχιστοι γνωρίζουν πως το Μπαγκλαντές είναι τουριστικός προορισμός. Τρία διαφορετικά σημεία υπάρχουν στην παράλια. Η Laboni Beach, η οποία είναι η κυρίως παραλία κοντά στην πόλη, η Humchari που είναι γνωστή για τους καταρράκτες της και η Inani Beach που είναι η αγαπημένη για το μαύρισμα. Πολλοί την αποκαλούν Panowa, που σημαίνει "μικρο λουλούδι".


Praia do Cassino, Ρίο Γκράντε, Βραζιλία, 241 χλμ


Είναι η πιο μακριά παραλία του κόσμου. Οι παραλίες της Βραζιλίας είναι γνωστές για τη λευκή άμμο τους, τις ζεστές θερμοκρασίες και τους φιλόξενους ντόπιους. Εδώ μπορεί κανείς να ασχοληθεί με όλα τα είδη των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, αλλά το surfing είναι το πιο δημοφιλές χόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου