Τρίτη 23 Απριλίου 2013

"Φτιαγμένα" συγκρουόμενα!


Και ποιος δεν έχει κάνει βόλτα με συγκρουόμενα αυτοκίνητα σε λούνα παρκ. Τα συγκρουόμενα υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και διασκεδάζουν τον κόσμο. Πλέον όμως κάποιοι έχουν βρει τρόπους να αναβιώσουν κάποιος αλλιώς ένα από τα θρυλικά παιχνίδια των λούνα παρκ.



Τα συγκρουόμενα ήταν ανακάλυψη του Victor Levand, που δούλευε στην General Electric. Κατά τη διάρκεια της ακμής τους (στα τέλη του 1920 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1950), οι δυο μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες ήταν η Dodgem και η Lusse Brothers' Auto-Skooter. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, η Disneyland εισήγαγε τα Flying Saucers.


Αριστερά, φωτογραφία του 1924. Δεξιά, φωτογραφία του 1927.

Μια κυρία με το συγκρουόμενο της στον δρόμο!

Σήμερα λοιπόν, πολλοί είναι αυτοί που μετατρέπουν τα συγκρουόμενα ώστε να μπορούν να κινούνται στο δρόμο! Διαβάστε (στα αγγλικά) για τον Tom Wright από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, που μετέτρεψε συγκρουόμενα από το 1930 μέχρι και το 1950 και τα πρόσθεσε μηχανές.




Αν και τα συγκρουόμενα δεν έχουν πολλά στο ταμπλό τους, αυτό στα δεξιά έχει μέχρι και ηχοσύστημα.


Ένα συγκρουόμενο που έχει μετατραπεί για παιχνίδια αγώνων για το Xbox 360.


"Απαγορεύεται να χτυπάτε κυρίες", αναφέρει η πινακίδα. Αν και η ιδέα των συγκρουόμενων είναι να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο -και πόσες φορές δεν το κάναμε με μανία!- πολλοί ιδιοκτήτες αναρτούσαν πινακίδες που είτε απαγόρευαν τις συγκρούσεις ή όριζαν την κίνηση προς μια και μόνο κατεύθυνση για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει η άλλη πινακίδα στα αριστερά της φωτογραφίας παραπάνω, "One way" (μονόδρομος)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου