Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η μακρύτερη ευχαριστήρια επιστολή έχει 270.000 υπογραφές


Ελάχιστοι δημόσιοι λειτουργοί έχουν δεχτεί ευχαριστίες για τις υπηρεσίες τους. Πόσο δε μάλιστα τόσες πολλές όσες ο Lord Viscount Morpeth.



Όταν ο Τζορτζ Χάουαρντ, 7ος κόμης του Καρλάιλ αποχώρησε από τη θέση του γενικού γραμματέα της Ιρλανδίας το 1841, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να του στείλουν μια ευχαριστήρια επιστολή. Σήμερα, αυτή η επιστολή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έγγραφα της ιρλανδικής ιστορίας.

Ο Τζορτζ Χάουαρντ, 7ος κόμης του Καρλάιλ - πηγή

Ο Morpeth Roll αποτελείται από περίπου 270.000 υπογραφές που εκτείνονται σε απόσταση πάνω από 420 μέτρα. Όταν ο κύλινδρος -που είναι φτιαγμένος από 652 φύλλα που έχουν κολληθεί μεταξύ τους- ξετυλιχτεί πλήρως είναι μεγαλύτερος από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ.

Ο Morpeth Roll, εκτός του ότι ίσως είναι το μακρύτερο έγγραφο του είδους, χρησιμεύει επίσης ως παράθυρο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην ιστορία της Ιρλανδίας. Πολλά έγγραφα της Ιρλανδίας από την περίοδο έχουν χαθεί ή καταστραφεί εξαιτίας του Μεγάλου Λιμού και του εμφυλίου πολέμου της Ιρλανδίας. Ο κύλινδρος σώθηκε επειδή διατηρήθηκε τυλιγμένος σε ένα καρούλι σε ένα κιβώτιο στο Κάστρο Χάουαρντ στο Γιορκσάιρ κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων χρόνων της Ιρλανδίας.


Οι σελίδες έχουν ψηφιοποιηθεί, επιτρέποντας στους ερευνητές να μελετήσουν το περιεχόμενό τους χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές. Οι 270.000 υπογραφές έχουν καταστεί σημαντική πηγή σε όσους ψάχνουν γενεαλογίες και ψάχνουν την ιρλανδική καταγωγή των ανθρώπων στον 19ο αιώνα. Μάλιστα, στο έγγραφο έχει βρεθεί ένας μακρινός συγγενής του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Πρίγκιπα Χάρι.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου